Vytisknout tuto stránku
st., 24. říjen 2018 21:26

Český den s českými vlajkami

Česká vlajka Česká vlajka Zdroj: Fotobanka Flickr
Česká republika - Češi oslavili 28. října sté narozeniny jejich státu. Lidé vyvěšují národní vlajky. Bude jejich počet stačit na zápis do České knihy rekordů?

Akci Český den s českými vlajkami organizuje agentura Dobrý den z Pelhřimova. Jde o to, aby se zapojilo co nejvíce lidí s co největším počtem vlajek. Pokud se cíl naplní, bude rekord zapsán do České knihy rekordů. Účastníci se registrují na stránkách www.nejvicvlajek.cz. Registrace končí posledního října. Zúčastnit se může každý. Stačí 28. října vyvěsit českou vlajku, poslat čestné prohlášení o počtu vlajek a jejich fotky sdílet na sociálních sítích.

Zájemci si mohou zakoupit osobní certifikát o vytvoření českého rekordu nebo Českou knihu rekordů s vlepeným certifikátem. Dokonce mají šanci i na výhru. Autoři deseti nejlepších fotografií vyhrají dvoudenní pobyt pro dvě osoby v Poutním hotelu Křemešník. Fotky nemusí dokazovat počet vlajek, ale aspoň jedna na nich být musí. Vyhrává ta nejzajímavější fotka. Rozhodně ale nejde jen o soutěživost. Hlavním cílem celé akce je podpora národní hrdosti a pospolitosti českého národa. Do České knihy rekordů se letos zapsala největší vlajka dlouhá přes 18 metrů a široká více než 12 metrů. Agentura Dobrý den ji vyrobila právě kvůli oslavám sta let našeho státu.

Zobrazeno 1760 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 22:03
Barbora Slezáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste