Vytisknout tuto stránku
čt., 25. říjen 2018 14:13

Sigma předvedla parádní výkon, který ovšem tři body nepřinesl

Sigma získala bod za remízu 1:1 proti silnému Zlínu Sigma získala bod za remízu 1:1 proti silnému Zlínu Zdroj: Foto autor
Olomouc - Po reprezentační přestávce se vrátil prvoligový fotbal na české stadiony. V 12. kole domácí Sigma Olomouc vyzvala ve slušně hrající formě Zlín. Utkání startovalo v 15:00 a hlavním sudím byl Pavel Rejžek. Sigma chtěla navázat na minulé domácí utkání, kde v urputném souboji zdolala pražskou Spartu 1:0 po trefě Nešpora. To se jim povedlo tak napůl, protože se Zlínem uhrála remízu 1:1.

Úvod utkání byl na obou stranách hodně rozpačitý. K první zajímavé šanci se v 4. minutě dostal hostující Jean-David Beauguel, který dostal přesný pas od Matějova. Francouzského útočníka ovšem zastavila domácí stoperská dvojice. O čtyři minuty později dali poprvé o sobě vědět domácí útočníci. Celou akci táhl Václav Pilař. Před pokutovým územím zkusil přihrát za obrannou linii na Martina Nešpora. Celý záměr ovšem přečetl brankář hostů Stanislav Dostál, který lapil míč do svých rukavic. Následně se z rychlého brejku dostal do stoprocentní šance Beauguel, který svou hlavičku usměrnil za záda Miloše Buchty. Zlínský snajpr se ale z branky neradoval dlouho, protože postranní sudí Milan Flimmel mával ofsajd. 

Domácí trenér Václav Jílek poprvé musel střídat již v 11. minutě, kdy zraněného Romana Poloma nahradil Juraj Chvátal. Ve 13. minutě se k další hlavičce dostal agilní Beaguel, nicméně tentokrát šel jeho pokus nad bránu Olomouce. Hra byla od první minuty bojovná. Toho byl důkazem Bačo, který poslal na zem Václava Pilaře. Po další pěkné kombinaci domácích se dostal Martin Nešpor do zakončení. Jeho pokus z první ale Dostála moc neprověřil, protože míč letěl přesně doprostřed brány. Domácí Sigma působila nadále aktivním dojmem. Pilařův pokus o centr zneškodnil Bačo, který měl od začátku utkání s tímto podsaditým hráčem velké starosti. Ve 23. minutě se poprvé žlutilo. Josef Hnaníček se hnal do rychlého brejku, Martin Sladký ho musel zastavit za každou cenu. To se mu podařilo, jenže přes protesty celého stadionu viděl od sudího Rejžeka žluté napomenutí. 

Do první stoprocentní šance utkání se dostala domácí Sigma, když Kalvach krásně procpal míč do vápna na Nešpora, jenže ten se tentokrát nedokázal prosadit. Ve 27. minutě se nebezpečný Pilař opět činil. Na levém křídle si nevěděl rady, a tak přenesl hru na Sladkého. Ten vystřelil z první, nicméně prudká rána šla nad zlínskou svatyni. Při další ztrátě zlínských hráčů se útočným faulem provinil Petr Jiráček, který nakonec uviděl žlutou kartu. Sigma nadále byla lepším týmem a mačkala svého soupeře, kterému se přestávala dařit kombinace na útočné polovině hřiště. V 34. minutě se před pokutovým územím Zlína dostal do zakončení Lukáš Kalvach, jenže jeho pokus úspěšně blokoval Petr Buchta. 

V 36.minutě se hostující útok opět ukázal. Jiráček krásně nacentroval do vápna, kde Beauguel sklepl na Lukáše Holíka. Jeho pokus skončil pouze v rukavicích Buchty. Sigma pokračovala v dobrém výkonu. Jakub Plšek dokázal ustát souboj se dvěma protihráči. Chystal si míč na střelu, jenže Dostál si vyběhl a snížil střelecký úhel. Zbývalo pět minut do konce první půle, když kapitán Vepřek udělal chybu v rozehrávce. Naštěstí pro něho nedokázal Poznar kvalitně přihrát na Beauguela. Ve 43. minutě kopal Lukáš Holík volný přímý kop. Jeho střela ovšem skončil daleko od brány Buchty. Největší šanci v první půle měl hostující Zlín. V poslední minutě proběhnul Chvátal míč. Holík byl ve vápně úplně volný, jenže jeho pokus šel o milimetry vedle levé tyče. 

Do první šance v druhém poločase se dostal hostující Holík. Ten si posunul míč na osu hřiště a z hranice vápna vypálil do pravé šibenice. Miloš Buchta musel ukázat své skokanské umění, aby ránu vyrazil do bezpečí. V 49. minutě kopal Zlín velice nebezpečný volný přímý kop zhruba z patnácti metrů od brány Buchty. K míči se postavil Jean-David Beauguel, který ranou do levé šibenice vstřelil svou sedmou branku v letošní Fortuně lize. Ševci se ujali vedení 0:1 a nadále pokračovali v druhé půli v aktivním pojetí hry. O pět minut později se k další střele dostal Poznar, jenže jeho pokus letěl vysoko na tribunu. Sigmě se nedařila postupná kombinace a velice lacině se zbavovala míče.

V 57. minutě viděl žlutou kartu domácí brankář Miloš Buchta za nesportovní chování. Z následného rohu se Zlín neprosadil a na tahu byli domácí. A nakonec dokázali ohrozit bránu Dostála. Plšek krásně našel ve vápně Pilaře, jenže jeho pokus skončil opět na tribuně. Po hodině hry provedl domácí trenér Jílek druhé střídání v utkání. Ze hřiště odešel Chvátal, kterého nahradil Dvořák. Hanáci tedy vehementně posílili útočnou složku hry. Nově příchozí Dvořák od začátku začal dělat obraně Zlína problémy. V 65. minutě napřáhl zpoza vápna, jenže rána letí jen těsně nad. Sigma postupně utahovala šrouby a mířila za vyrovnáním, nicméně Zlín se srdnatě bránil. 

V 68. minutě utkání se opět Pilař prosadil přes Bača, přihrál za sebe na Kalvacha, jenže jeho pomalý pokus bez problémů zneškodnil Dostál. Pro trenéra Jílka přišla další katastrofa v 70. minutě, kdy se zranil lídr obrany Jan Štěrba. Za něho musel přijít na hrací plochu Jiří Texl. Ve stejnou dobu vystřídal i bývalý trenér české reprezentace Michal Bílek, který sundal Holíka a poslal na hřiště Hronka. V 75. minutě dostal brankář Dostál žlutou kartu, neboť podťal Pilaře kousek od vápna. Ševci i tento nebezpečný pokus přestáli, ale domácí Sigma čím dál tím víc tlačila. 

V 76. minutě se už domácí Sigma prosadila! Nově příchozí Jiří Texl se krásně uvolnil v pokutovém územím a chytrou střelou k pravé tyči překonává bezmocného Dostála. Olomoučtí pokračovali ve svižném fotbale a hnali se za druhou brankou v utkání. Deset minut před koncem utkání střídal Poznar, kterého nahradil Alexander Jakubov. Ve stejnou minutu se Pilař hnal po pravém křídle, jenže Robert Matějov byl tentokrát suverénní. Poté se Jean-David Beauguel dostal k další střele. Tentokrát však zamířil těsně vedle levé tyče Buchtovy brány. To bylo od Ševců vše, Sigma byla opět lepší. Další zmatek před Dostálovou brankou ukončil Petr Buchta, který odkopl míč do autu. V poslední minutě základní hrací doby obdržel žlutou kartu Zojan Gajič po skluzu na rychlíka Pilaře. Následně dostal žlutou kartu i Lukáš Bartošák za nesportovní chování. V posledním střídání utkání nahradil Libor Holík Roberta Matějova.

To ale bylo vše. Poslední tři nastavené minuty si oba celky pohlídaly a zápas tedy skončil remízou 1:1. Olomouc se v neúplné tabulce posouvá na třináctou příčku, Zlín zůstává pátý.Toto utkání sledovalo 3429 utkání. Další domácí zápas se uskuteční 31. října, kdy Sigma v MOL Cupu opět vyzve Ševce ze Zlína! 

Zobrazeno 1203 krát
Naposledy upraveno: po., 12. listopad 2018 09:40
Ondřej Klos

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste