Vytisknout tuto stránku
čt., 25. říjen 2018 21:54

Konopný veletrh - Cannafest 2018

Oficiální plakát veletrhu a festivalu diskutované rostliny Oficiální plakát veletrhu a festivalu diskutované rostliny Zdroj: cannafest.com
Jistě jste si již všimli fenoménu konopí jako pomocníka při zdravotních problémech, ale také jako součást oděvu. Této a mnoha dalším bylinám se organizátoři festivalu Cannafest rozhodli věnovat letos už devátý ročník tohoto veletrhu.

V dnešní době je bezesporu jasné, že tyto léčivé a průmyslově zpracovatelné byliny mají své místo na trhu. Snadná obnovitelnost zdroje, šetrnost k přírodě a také výborná dostupnost. To je jen pár hlavních výhod využívání rostlinných zdrojů. Samozřejmě, jak už název napovídá, festival je zaměřen hlavně na konopí, jeho problematiku a využití. 2.- 4.11.2018 v areálu PVA Expo v pražských Letňanech se už tedy podeváté sejdou fanoušci, ale také odpůrci této alternativy. Událost je to vskutku velkolepá, návštěvník zde uvidí více než 260 vystavovatelů z celého světa. Představí se zde široká nabídka pěstební techniky, hnojiv, semen, ale součástí budou také konference a přednášky předních českých lékařů a odborníků na tuto tématiku.
Neodmyslitelně k festivalům samozřejmě patří hudba, tu zde zastoupí povětšinou tuzemští umělci na Cannafest Stage, ale nebude chybět ani Cannafest Free Zone, kde vystoupí přední reggae umělci tuzemští a zahraniční, např. italský Lion D a nebo německý Uwe Banton. Po hudebním zážitku má návštěvník také možnost si například vypůjčit oblíbenou literaturu a udělat si pohodlí ve velké čítárně.

Zobrazeno 1519 krát
Naposledy upraveno: pá., 26. říjen 2018 19:21
Adam Kment

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste