Vytisknout tuto stránku
út., 30. říjen 2018 21:41

Berani na domácím ledě uspěli, Litvínov porazili 5:2

Pavel Kubiš, hrdina dnešního utkání Pavel Kubiš, hrdina dnešního utkání Zdroj: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
Zlín – V rámci 15. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se spolu střetli domácí Berani proti hostujícím Chemikům z Litvínova. Na Zimním stadionu Luďka Čajky diváci viděli gólově bohatý zápas, ze kterého vyšli lépe domácí hráči. Zlínští svůj led uhájili a Litvínov porazili po přesvědčivém výkonu 5:2. Svůj první hattrick v sezoně vstřelil domácí Pavel Kubiš.

První třetinu ovládli Berani

Hned první minuta utkání nabídla velkou šanci domácího týmu. Kubiš po dorážce střely Ondráčka zazvonil na tyč Janusovy branky. První třetina byla v režii Beranů, kteří měli více ze hry a neustále se tlačili směrem k litvínovské brance. Strážce hostující svatyně Janus ale statečně odolával a odrážel všechny ataky zlínských protihráčů. První šance Vervy přišla ve 12. minutě, kdy u zlínské branky nebezpečně operoval litvínovský matador Hübl. Domácí obrana byla ovšem pozorná a tuto hrozbu zažehnala.

Naopak to byli jako první domácí hráči, kteří se zapsali do tabulky střelců. Ve 14. minutě Fořt našel před brankou dobře postaveného Pavla Kubiše, který svou přesnou ránou rozvlnil síť za zády Januse – 1:0 pro Zlín. V 16. minutě se navíc držením protihráče provinil litvínovský obránce Březák a Berani tak mohli navýšit své vedení. Zlínští svou šanci ale nevyužili. Krátce před koncem prvního dějství šla Verva ovšem opět do čtyř díky faulu Mikúše. A Zlín měl k dispozici další početní výhodu, kterou disponoval do začátku druhé dvacetiminutovky.

Verva koriguje stav

Zkraje druhého dějství Verva zažívala krušné chvilky. Krosčekem se totiž provinil Suchánek, díky němuž Zlín získal dvacetisekundovou přesilovou hru 5 na 3. A Zlínští se činili, když využili početní výhodu 5 na 4. Na konci krásné kombinace Beranů stál Jiří Ondráček, jenž z bezprostřední blízkosti zasunul kotouč do odkryté brány hostů – 2:0 pro Zlín. Verva se ze všech sil snažila zkorigovat skóre, což se jí také povedlo ve 26. minutě utkání. Střela litvínovského kapitána Michaela Trávníčka skončila po teči jednoho z domácích hráčů ve zlínské brance – 2:1. Domácí hráči si to ovšem nenechali líbit a za necelou minutu Chemikům odpověděli. Sedláčkovu střelu na poslední chvíli tečoval David Nosek, který změnil trajektorii kotouče mimo dosah litvínovského brankáře – 3:1. Domácí si tak vzali zpět své dvoubrankové vedení.

V polovině utkání měla Verva k dispozici hned dvě přesilové hry, ani jednu ovšem proměnit nedokázala. I přes neproměněné přesilovky se Chemikům podařilo snížit. Jakub Petružálek prolomil svou střeleckou smůlu krásnou ránou, z levého kruhu totiž vymetl šibenici Sedláčkovy brány – 3:2 pro Zlín. Beranům to netrvalo ani minutu, aby získali své dvoubrankové vedení zpět. Opět to byl Pavel Kubiš, jenž svou přesnou střelou poslal Zlín do vedení 4:2. Do poslední dvacetiminutovky tak hosté vstupovali s dvougólovým vedením v zádech.

Zlín si bezpečně kráčí za třemi body

Na začátku poslední třetiny se do hostující svatyně místo Januse postavil Miroslav Hanuljak, který odchytal zbytek klání. Oba týmy měly hned zkraje k dispozici přesilovou hru, ale ani jednomu se ji proměnit nepodařilo. Ve 48. minutě mohl vedení navýšit Šlahar, jenže hostující obrana společně s Hanuljakem odvedla precizní práci. Litvínovští se snažili dále marně dotahovat.

V 53. minutě přišla pro Severočechy navíc další bolestivá rána. Dvě minuty si totiž na lavici hanby musel odsedět hostující Romančík za podražení. A Berani svou početní výhodu ihned přetavili v pátý gól. Ondráčkovu střelu dopravil do hostující branky pohotově Pavel Kubiš, jenž zkompletoval svůj hattrick - 5:2 pro Zlín. Litvínovští se ze všech sil prali o vyrovnání, ale přes precizní obranu Beranů se již prosadit nedokázali. Cenné tři body tak zůstaly po výborném výkonu Zlínských na domácím ledě.

„Důležité bylo, že jsme na konci druhé třetiny vstřelili branku na 4:2. To nás hodně uklidnilo a ve třetí části jsme ještě zvýšili skóre. Litvínov v té době možná měl víc ze hry, ale už jsme hráli v klidu,“ vyzdvihl důležitou pasáž utkání Pavel Kubiš, hrdina dnešního klání pro hokej.zlin.cz.

Zobrazeno 1469 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 23:00
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste