Vytisknout tuto stránku
st., 31. říjen 2018 20:18

Svatba japonské princezny. Kvůli sňatku přišla o titul

Princezna Ajako Princezna Ajako Zdroj: Wikimedia Commons
Tokio - Japonská princezna Ajako se v pondělí v Tokijském chrámu Meidži provdala za neurozeného muže. Kvůli svatbě se musela vzdát svého titulu spolu se všemi výhodami člena císařské rodiny.

Princezna oficiálně ztratila urozený titul po svatbě s Keiem Moriyem, zaměstnancem japonské přepravní firmy Nippon Yusen K. K. Manželé spolu uzavřeli sňatek během tradičního šintoistického obřadu, kterého se účastnili i členové císařské rodiny.

„Jsem velice šťastná, že s námi tolik lidí mohlo oslavit naši svatbu. Budeme se snažit, abychom byli pár, jakým byli i mí rodiče, “ řekla nyní už bývalá princezna novinářům po skončení obřadu.

Princezně i po svatbě zůstane čestné místo v dobročinných organizacích a také dostane od japonské vlády jednorázovou částku 107 milionů jenů (zhruba 21,5 milionů korun), aby si mohla udržet svůj současný životní styl. Stejnou částku obdržela i starší sestra bývalé princezny Noriko Sengeová, když se v roce 2014 vdala za neurozeného muže.

S odchodem princezny Ajako se počet členů císařské rodiny snížil na 18, z toho 13 žen. Řídnoucí řady rodinných příslušníků jsou důvodem zvýšených obav společnosti o stabilitu následnictví.

Zobrazeno 1791 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. listopad 2018 09:35
Vojtěch Kupka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste