Vytisknout tuto stránku
ne., 4. listopad 2018 18:30

Řidiči ve Slavoníně jezdí nepřiměřenou rychlostí

Hlavní ulice procházející Slavonínem, na které se nachází meřič rychlosti Hlavní ulice procházející Slavonínem, na které se nachází meřič rychlosti Zdroj: Štěpán Chládek
Na hlavní ulici procházející městskou částí Slavonín na Olomoucku řidiči velmi často překračují povolenou rychlost. Tím ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky provozu.

Slavonín je městská část, kterou řidiči projíždějí po sjezdu z dálnice směrem na Prostějov. Právě sjezd z dálnice může způsobovat, že řidiči jezdí nepřiměřenou rychlostí. Možná si totiž ani neuvědomí, že už jsou ve městě.

Velkým problémem v této části Slavonína je výskyt mateřských a základních škol. Často se tu kolem silnice pohybují skupinky školáků, kteří kdykoliv mohou skočit do vozovky. Kvůli těmto dětem je v oblasti Slavonín – křižovatka několik značek, které požadují snížení rychlosti na 30 km/h. Řidiči však jako by ani na toto nebrali ohled tady jezdí až 70 km/h. Když už nezpomalí ani přes tato upozornění, je zde blízko fotbalového hřiště postavená tabule s měřením rychlosti. Tam už zaručeně vidí, jak rychle jedou. I přesto však někteří nezpomalují.

Každý den ráno na této hlavní ulici stojí hlídka strážníků a kontroluje provoz právě kvůli tomu, aby se děti dostaly bezpečně do škol. Avšak odpoledne tu už nikdo nestojí. I přesto se však děti musí dostat zpět domů. Odpoledne pak nastává o to větší nebezpečí. Děti zde chodí po větších skupinkách a hrají si na chodníku, než některým z nich přijede autobus. Není ani žádným tajemstvím, že v posledních měsících tu byly dvě autonehody, u kterých zasahovaly i hasičské posily. "Občas se bojím tu přecházet přes přechod. Nikdy nevím kdo a jakou rychlostí se vyřítí ze zatáčky," říká jedna z místních obyvatelek. 

Řidiči by si zde měli opravdu dávat pozor, jak rychle zde jezdí, a koho svou jízdou ohrožují, než dojde k nějaké tragédii, za kterou ponesou následky do konce života.

Zobrazeno 1454 krát
Naposledy upraveno: út., 6. listopad 2018 16:33
Karolína Manová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste