Vytisknout tuto stránku
út., 6. listopad 2018 10:37

Exkluzivní parkurový závod míří poprvé do České repuliky

GCL Miami Beach 2017, Aleš Opatrný v sedle koně Balguero GCL Miami Beach 2017, Aleš Opatrný v sedle koně Balguero Zdroj: c-e-t.cz
Global Champions Prague PlayOffs je jedinečná sportovní akce, při níž se v Praze ve dnech 13. - 16.12.2018 představí nejlepší parkuroví jezdci a koně světa. Hlavní město České republiky se tak stává jednou z exkluzivních destinací, které jsou zapojené do prestižní série Longines Global Champions Tour a Global Champions League. Prague PlayOffs 2018 jsou zcela novým formátem soutěže jako vyvrcholení celoročního seriálu těchto závodů.

V průběhu čtyř závodních dnů se na kolbišti v O2 areně představí šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších jezdců světa v parkurovém skákání – celkem to bude stovka jezdců a 200 koní včetně nejznámějších jmen jako jsou Scott Brash, Edwina Tops Alexander, Marcus Ehning, Ben Maher, atd. Závodit budou o celkovou dotaci bezmála 12 milionů eur. Pro české diváky je navíc skvělá zpráva, že budou moct vidět i dva české reprezentanty v barvách týmu Prague Lions, Annu Kellnerovou a Aleše Opatrného. 

Kategorie CSI5* je ta nejvyšší soutěž, kerou můžeme po celém světě vůbec vidět. Výška překážek je 160 cm a technika parkuru je velmi náročná nejen pro koně, ale i pro jezdce. 

Organizátorem akce je Czech Equestrian Team, který zařídil také velmi pestrý doprovodný program. Hlavní hvězdou programu bude Jean-François Pignon, který vystupuje s koňmi ve volnosti a ve svém odvětví je hvězdou světového formátu. Dále budou moct diváci vidět Horseman Team, který tvoří skokani bez koní a při svých show překonávají různé překážky. Jsou schopní přeskočit kolmý skok s výškou, jež absolvují koně při nejtěžších parkurech. Dále se představí například Cirk La Putyka, Národní Hřebčín Kladruby nad Labem, drezurní vystoupení doprovázené živým zpěvem a mnoho dalších.

Zobrazeno 2763 krát
Naposledy upraveno: po., 12. listopad 2018 10:01
Tereza Šolcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste