Vytisknout tuto stránku
pá., 9. listopad 2018 13:08

Vyšlo nulté číslo Deníku N

Nulté vydání Deníku N Nulté vydání Deníku N Zdroj: Veronika Capáková
Ke stoletému výročí republiky vyšlo historicky speciální nulté číslo nezávislého Deníku N. Jedná se o památeční výtisk, který obsahuje 72 stran plných rozhovorů, úvah a zajímavého čtení na téma co vlastně odkaz Československa představuje a jak dnes hledáme své místo ve světě.

Přečíst si deník n lze již od 28. října. Toto datum se označuje za oficiální start nového titulu. Cena nultého vydání je 50 korun.

Na titulní straně najdete podobiznu prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Od čtvrté strany pak začíná třístránkový rozhovor se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou. V deníku čtenář nahlédne i do Zakarpatské oblasti (dříve Podkarpatská Rus), která dříve patřila pod československo. Těšit se může i na text s názvem „Skvělá doba“ první republiky je mýtus. Češi dnes žijí lépe.

Šéfredaktorem nového Deníku N je Pavel Tomášek, bývalý šéfredaktor internetového zpravodajství Aktuálně.cz. Ředitel vydavatelství je Ján Simkanič, který se snaží projekt Deník N zakládat na placeném obsahu. Mezi redaktory, kteří budou deník plnit obsahem, patří i Jan Moláček, Lenka Vrtišková Nejezchlebová, Jakub Zelenka, nebo Lukáš Prchal.

Cílem je uživit se především z placeného digitálního obsahu. „Nezbytnou investici dali dohromady důvěryhodní čeští investoři, kteří patří mezi zakladatele nadačního fondu nezávislé žurnalistiky,“ informuje Deník N. Kromě elektronické verze by měla od ledna začít pravidelně vycházet i tištěná verze. Měl by obsahovat 16 stran a na stáncích by měl být k dostání od pondělí do pátku.

Zobrazeno 2279 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 21:23
Veronika Capáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste