Vytisknout tuto stránku
ne., 11. listopad 2018 13:05

Zlín nabídne k oslavám 17. listopadu bohatý program

Oslavy 17. listopadu ve Zlíně. Oslavy 17. listopadu ve Zlíně. Zdroj: Živý Zlín
Zlín – Den boje za svobodu a demokracii – 17. listopad. Tento státní svátek připomíná dvě přelomové události moderních českých dějin, které jsou úzce spojené se studenty vysokých škol. Již tento víkend bude po celé České republice probíhat mnoho upomínkových akcí. Ve Zlíně spojily své síly významné instituce a pro návštěvníky připravily pestrý program.

Ten začíná již v pátek 16. listopadu, kdy Městské divadlo Zlín uvede představení Masaryk/Štefánik. Jedná se o výjimečný projekt zlínského divadla a Divadla Aréna Bratislava. Hra vznikla na počest společné oslavy 100. výročí vzniku ČSR a bude mimořádně uvedená v předvečer 17. listopadu od 19 hodin. V Zelenáčově šopě vystoupí Včelařovo jazzové trio a jeho host Vojta Emmer, taktéž od sedmi hodin.

V sobotu se návštěvníci mohou těšit na hlavní program. Jeho tradiční součástí je průvod, který v 16 hodin odstartuje od rektorátu Univerzity Tomáše Bati. Ten postupně projde centrem města až na náměstí Míru, kde začíná v 17 hodin hlavní program.

Na pódiu se představí několik řečníků – primátor Zlína Jiří Korec, rektor zlínské univerzity Petr Sáha, prezident Studentské unie UTB Patrik Dohnal či Tomáš Pasterný ze Zlínské křižovatky, která se soustředí na pořádání shromáždění na obranu demokracie. Programem bude provázet ředitel zlínského divadla Petr Michálek. Zároveň vystoupí také kapela Blues Station, školní pěvecký sbor Gymnázia Zlín Lesní čtvrť, držitelka ceny Thálie Helena Čermáková a další.

Od 19 hodin se bude v Městském divadle Zlín, přesněji v jeho alternativní scéně Dílna, promítat snímek Vyšší princip. Velký sál si pro sebe získá nekorektní kabaret Ovčáček miláček. Ten loni v listopadu v přímém přenosu dobyl česká kina.

„Na jevišti to znovu hýří těmi nejabsurdnějšími a zároveň zcela autentickými výroky představitelů naší politické scény. Marek Příkazký opět září v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, skvěle ho pak doplňuje Zdeněk Julina jakožto Andrej Babiš,“ uvádí publicista Jakub Malovaný.

V Zelenáčově šopě bude od 19 hodin vystupovat Jazzbook. V neděli zde zahraje Trio – Vladimír MERTA s Janem Hrubým a Ondřejem Fenclem.

Akci pořádá Město Zlín v rámci projektu Živý Zlín ve spolupráci se Studentskou unií UTB a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, Městským divadlem Zlín, Hudebním kutlochem, Zlínskou křižovatkou a Festivalem svobody.

Zobrazeno 1598 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 23:47
Kateřina Svobodová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste