Vytisknout tuto stránku
st., 14. listopad 2018 19:27

Smrt komiksové legendy Stana Leeho zasáhla celý svět

Stan Lee Stan Lee Zdroj: Reuters
Stan Lee, jedna z nejznámějších osobností ve světě komiksů, zemřel v pondělí 12. listopadu v nemocnici Ceadrs-Sinai v Los Angeles. Z lékařského hlediska měl mnoho zdravotních problémů, mimo jiné se na něm podepsala smrt jeho milované ženy. Nejenom fanoušci Marvelu truchlí pro svého oblíbence.

Stan Lee, který se podílel na tvorbě mnoha známých komiksů jako Spider-Man, Iron Man nebo Hulk, zemřel v úctyhodném věku 95 let, rok po smrti své manželky Joan Lee. Zprávu o smrti otce komiksů oznámila médiím jeho dcera Joan Celia. „Můj otec miloval všechny své fanoušky. Byl to nejúžasnější a nejslušnější muž,“ svěřila se webu TMZ.

Zdravotní stav bývalého prezidenta a předsedy společnosti Marvel Comics se od smrti manželky rapidně zhoršoval. Kromě zhoršujícího se zraku a potíží se srdcem trpěl Stan Lee také silným zápalem plic. Ke konci ledna ho lékaři dokonce převezli do losangeleské nemocnice, kde u něj zjistili problémy s dýcháním a nepravidelný srdečný tep.

Zpráva o smrti otce Marvelu oběhla celý svět. Na sociálních sítích se s ním kromě komiksových a filmových nadšenců loučily i známé osobnosti. Mezi ně patřil Ryan Reynolds, představitel Deadpoola, ale i Chris Evans, který se proslavil rolí Kapitána Ameriky.

Mimo jiné se Stan Lee za svůj život proslavil i svými minirolemi v marvelovských filmech. Naštěstí pro jeho fanoušky stihl ještě před svou smrtí dotočit svůj krátký výstup v nadcházejících Avengers.

Zobrazeno 1604 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 20:21
Monika Kroupová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste