Vytisknout tuto stránku
st., 14. listopad 2018 22:44

Česko zpívá koledy se blíží. Lidé si znovu budou moci zazpívat oblíbené vánoční písně

Logo akce Logo akce Zdroj: www.dolni-ujezd.cz
Tradiční vánoční akce Česko zpívá koledy znovu rozezní hlasy mnoha lidem. Letošní osmý ročník propukne ve středu 12. prosince v 18 hodin na mnoha místech po celé republice. Zpěváci si společně zazpívají klasické vánoční koledy.

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i zpívání vánočních koled v rámci akce Česko zpívá koledy. Letos bude možné se znovu zapojit. Tentokrát zazní šest písní, a to koledy Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny, Vánoce, Vánoce přicházejí a o dalších dvou rozhodnou čtenáři svým hlasováním.

„Minulý rok jsem byla nadšená. Sešli jsme se společně s celou rodinou na vysokomýtském náměstí a nasáli jsme předvánoční adventní atmosféru. Zazpívali jsme si známé koledy a k tomu jsme popíjeli punč. Na letošní ročník se velmi těším,“ řekla Alena Šplíchalová, která se zúčastnila loňského ročníku této akce.

Jedná se o oblíbenou událost, při které si lidé společně zazpívají a potkají se u rozsvícených stromečků ve městech a vesnicích. K dispozici budou i různé doprovodné programy a pěvecké sbory.

„O loňském ročníku jsem vůbec nevěděla. Procházela jsem se zrovna kolem náměstí a najednou se rozezněly hlasy několika lidí. Netušila jsem, o co jde, ale nakonec mě to příjemně překvapilo,“ prohlásila Denisa Sokolová, další ze zúčastněných.

Přihlásit se můžete už teď na webu www.ceskozpivakoledy.cz

Zobrazeno 1478 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 23:17
Natálie Krejčová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste