Vytisknout tuto stránku
čt., 15. listopad 2018 03:52

Dva muži podváděli s výkupním materiálem

Policie zadržela pachatele Policie zadržela pachatele Zdroj: cocoparisienne
Hradecko – Dva muži středního věku v průběhu dvou let podváděli s výkupním materiálem. První je jednatel a druhý řidič z firmy z Náchodska. Podvody řidič konal, pouze když měl naložené ocelové spony. Podle policie v první firmě najel na váhu a nechal si zvážit náklad, pak jej část odsypal a nepozorovaně odjel do nedaleké výkupny. Tam si řidič opět nechal zvážit náklad, který zde pak celý vyložil a následně se vrátil zpět do první výkupny s prázdným nákladním automobilem. Pachatelé pak z obou firem obdrželi váženky s uhrazenou platbou.

"Někdy dokonce náklad vyúčtoval nadvakrát jedné firmě, protože obsluze váhy řekl, že bude mít ještě jeden závoz a až ho doveze, tak až poté zváží vozidlo jako prázdné," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová. Řidič využíval toho, že do tamní firmy jezdí často a zaměstnanci ho tolik nekontrolují. "On však opět z plného nákladu pouze část odsypal a do firmy se vrátil s určitým časovým odstupem, kdy se se zbytkem jako s druhým závozem nechal zvážit," dodala Kormošová. Jednatel pak vyplácel řidiči podíl, a to dohromady až 770 tisíc korun.

Na chybějící materiál přišli až při hloubkové kontrole zaměstananci ve druhé firmě. Ti zjistili, že v průběhu dvou let zmizelo ve firmě 200 tun materiálu a viníci tím způsobili škodu přes 1,2 milionu korun. Sami udělali vnitřní šetření a podezření padlo na řidiče nákladního automobilu. Případ pak převzala policie, která zajistila potřebné důkazy. Oba viníci se policii přiznali. Policie zjistila, že se řidič dopustil machinace s nákladem 34x. „Oběma mužům hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ objasnila Kormošová.

Zobrazeno 1353 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 22:13
Libor Vojáček

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste