Vytisknout tuto stránku
po., 3. prosinec 2018 14:17

Festival Masters of Rock v létě opět rozezní Vizovice

Atmosféra na festivalu Atmosféra na festivalu Zdroj: Masters of Rock
Vizovice – O víkendu organizátoři metalového festivalu Masters of Rock oznámili první účinkující nadcházejícího ročníku. Ve zlínské sportovní hale totiž proběhla zimní edice tohoto festivalu, na které zástupci  svátku rocku odhalili hvězdy letního Masters of Rock.

Do nedalekých Vizovic tak začátkem července přijedou Within Temptation z Nizozemí, američtí Dream Theater, Gamma Ray ze sousedního Německa nebo švédsko-dánská skupina Amaranthe. Tento výčet ale není kompletní. Kapely organizátoři doplňují během roku, poslední vlnu obvykle oznámí koncem května.

Zároveň byl spuštěn prodej třídenních permanentek. Cena za permanentku startuje na 1700 korunách, platnost ceny je ale pouze do konce prosince, poté bude cena stoupat.

„Na Masters chodím již několik let, bydlím ve Vizovicích a je to tady už zažité. Do města přijede několik tisíc lidí a navodí to tu dobrou atmosféru. Letošní ročník zatím vypadá velmi dobře, uvidíme, jaké další skupiny budou ještě odhaleny“, říká dvacetiletý Jakub Pšenčík.

Masters of Rock pořádá agentura Pragokoncert každoročně v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek. První ročník se uskutečnil v roce 2003 a již tehdy se setkal s pozitivními reakcemi návštěvníků. O pár let později již do obvykle klidných Vizovic zavítalo 30 000 metalistů. Spekulovalo se i o přesunutí festivalu do blízkého okolí, tento plán se ale neuskutečnil. Vizovice hostí v létě také festival Trnkobraní, který je relativně klidnější. Součástí tohoto festivalu je i tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Zobrazeno 1734 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 21:10
Martin Šenovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste