Vytisknout tuto stránku
po., 3. prosinec 2018 15:53

Začíná doba adventu. Na co se můžeme těšit v Olomouci?

Letošní vánoční strom na Horním náměstí Letošní vánoční strom na Horním náměstí Zdroj: Facebook Vanocnitrhy
Olomouc - V Olomouci se můžete jako každoročně těšit na vánoční trhy na Horním a Dolním náměstí, které vás naladí na tu správnou vánoční atmosféru. Trhy mohou zájemci navštěvovat už od 23. listopadu, kdy byl slavnostně rozsvícen vánoční strom a pokračovat budou až do 24. prosince, kdy celý program završí Půlnoční bohoslužba.

Tradiční vánoční trhy v historickém centru města nabízí i letos pestrý program. Těšit se můžeme na vystoupení řady populárních skupin napříč všemi hudebními žánry, divadelní představení pro malé i velké, adventní zvyky a dobové atrakce a chybět nebude ani vyřezávaný betlém. Na své si přijdou i příznivci zimního bruslení, kteří mohou zdarma využívat otevřené kluziště. To bude denně otevřené až do konce února.

Vánoční trhy v Olomouci nabízejí jako jediné v naší zemi originální kvalitu Norimberského vína a punče. Složení vína je přísně kontrolováno a receptura každého výrobku je po generace stejná. K dostání je tu deset druhů vína a punčů a veškerý sortiment si mohou zákazníci koupit i v dárkovém litrovém balení. Různé druhy punčů, svařeného vína a dalších horkých nápojů najdete samozřejmě na každém vánočním trhu, ale právě Olomouc je vyhlášena svou širokou nabídkou. V „punčovém městečku“ na Horním náměstí můžete ochutnat víno a punče s různým kořením, sladké i hořké, dochucené rumem, griotkou či pomerančem.

Hudební program je velmi rozmanitý. Vystoupí například Marek Ztracený, Voxel, Ready Kirken, Vilém Čok, Děda Mládek Illegal Band, Jakub Děkan, Maxíci, Fleret nebo Laura a její tygři. Poslechnout si můžete vystoupení pěveckých souborů, flétnového souboru, jazzové koledy nebo dechovou hudbu. A samozřejmě nebudete ochuzeni ani o tradiční české koledy.
Na dne 5. prosince pak pořadatelé připravili speciální mikulášský program, jehož součástí bude i mikulášská nadílka pro děti za přítomnosti primátora města Olomouc nebo velkolepý ohňostroj na závěr.

Zobrazeno 1682 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 21:18
Nikola Karkošová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste