Vytisknout tuto stránku
ne., 9. prosinec 2018 20:00

Dvě legendární kapely vystoupí společně v Praze

Def Leppard s legendárním bubeníkem bez levé ruky. Def Leppard s legendárním bubeníkem bez levé ruky. Zdroj: defleppard.com
Praha - Legendární britská kapela Def Leppard se po čtyřech letech vrací do Česka. V pražské O2 aréně zahraje největší hity své dlouholeté a úspěšné kariéry. Zvláštním hostem bude neméně slavná britská skupina Whitesnake. Tento výjimečný koncert se uskuteční v pondělí 17. června 2019. Vstupenky jsou v prodeji od 2. listopadu a jejich cena se pohybuje mezi 1 290 a 1 790 korunami.

Def Leppard mají na kontě více něž sto milionů prodaných desek po celém světě a stále jsou jednou z nejdůležitějších rockových formací. V Praze se poprvé představili v roce 1996 s albem Slang a naposledy v roce 2015, kdy vystoupili s velkolepou show před vyprodanou pražskou O2 arénou.

Mezi jejich nejznámější hity patří například píseň "Pour Some Sugar On Me" nebo píseň "Hysteria" ze stejnojmenného alba. Zajímavostí této kapely je, že bubeník Rick Allen přišel v dopravní nehodě o levou ruku. Nikdy za něj nehledali náhradu a Rick je nadále i přes svůj handicap výborným bubeníkem.

Spolu s nimi zavítají v červnu do Prahy neméně známí rockeři Whitesnake. Tuto kapelu založil David Coverdale, který dříve hrál v Deep Purple. Do Prahy zavítájí v rámci svého turné Flesh & Blood World Tour, na kterém představí novou desku s názvem Flesh & Blood. Jejich poslední album s názvem The Purple Album vyšlo v roce 2015.

"Flesh & Blood bude to nejlepší Whitesnake album," řekl pro rockmagazine.cz froontman kapely David Coverdale. "Vím, že to zní jako klišé, ale vím, o čem mluvím. Měl bych to vědět po téměř padesáti letech," dodal ke svému prohlášení Coverdale. Na koncertě určitě nebudou chybět jejich největší hity jako jsou písně "Here I Go Again" nebo "Is This Love".

Obě kapely mají stále velký počet fanoušků po celém světě a rychle mizící lístky na koncert v Praze jsou toho důkazem.

Zobrazeno 2011 krát
Naposledy upraveno: po., 10. prosinec 2018 18:59
Anna Havlová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste