Vytisknout tuto stránku
út., 11. prosinec 2018 11:13

Bastille opět oživí celé Forum Karlín

Bastille odehráli přes 500 koncertů napříč šesti kontinenty Bastille odehráli přes 500 koncertů napříč šesti kontinenty Zdroj: sogdia.blockablock.info
Praha - Britská indie-rocková skupina Bastille po dvou letech opět zavítá do pražského Fora Karlín, kde 21. února odehraje jeden z koncertů ze svého nového turné Still Avoiding Tomorrow tour. O support se postará skotský hudebník Lewis Capaldi.

Na novém turné Still Avoiding Tomorrow European tour kapely Bastille mají fanoušci příležitost slyšet nové skladby ještě předtím, než tito britští hudebníci vydají své očekávané nové album Doom Days. "Většinu loňského roku jsme strávili prací na nových písních, které jsme následně v různých verzích hráli na koncertech. Takže teď jsme nadšení z toho, že hotové skladby konečně představíme," prozradil frontman Dan Smith v rozhovoru pro britský hudební magazín NME. Album Doom Days vyjde v dubnu 2019. Vstupenky na koncert v Praze je stále možné si zakoupit, a to na oficiálních stránkách Bastille nebo na viagogo.cz

Kapelu Bastille založil zpěvák a textař Dana Smithe v Londýně v roce 2010. Později se k němu přidali i zbylí členové kapely, tedy Kyle Simmons (baskytara/klávesy), Chris "Woody" Wood (kytara/klávesy) a Will Farquarson (bicí/vokály). V roce 2013 vydali Bastille své první studiové album Bad Blood, které se umístilo v britské hitparádě na prvním místě v žebříčku. Téhož roku kapela vydala i světoznámý singl Pompeii. Ten se na několik týdnů umístil na příčce druhé.

Rok 2014 byl pro kapelu také velice úspěšný, v soutěži BRIT Awards je členi Recording Academy nominovali v kategoriích: Nejlepší kapela, Nejlepší album, Nejlepší singl a Nováček roku. Z těchto čtyř nominací nakonec uspěli pouze v jedné, a to v kategorii Nováček roku. V roce 2015 obdrželi nomanici na Grammy v kategorii Nejlepší nový umělec a o rok později vydala skupina svou druhou studiovou desku Wild World s hitem Good Grief. Letos se Bastille spojila s producentem a DJ Marshmello a vytvořili spolu jeden z největších letních hitů Happier, který se dostal do britské top pětky a americké top desítky.

Zobrazeno 2850 krát
Naposledy upraveno: út., 11. prosinec 2018 19:40
Iveta Konečná

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste