Vytisknout tuto stránku
po., 14. leden 2019 01:29

Polovina NBA je za námi. Kterých 5 týmů nejvíce překvapilo?

Které týmy NBA nejvíce překvapily? Které týmy NBA nejvíce překvapily? Zdroj: nba.com
Nejslavnější basketbalová soutěž na světě vkročila do své druhé poloviny. Nyní je tedy čas podívat se na tabulku výsledků a zhodnotit, jak si v dosavadním průběhu sezóny jednotlivé celky vedly. V tomto článku se speciálně zaměříme na 5 největších překvapení a zklamání dosavadní sezóny. Žebříček jsme sestavili podle toho, jak si týmy vedou oproti předsezónním očekáváním.

5. – Sacramento Kings
Tým, který dle předsezónních vyhlídek měl bojovat o nadcházející jedničku draftu, nyní srdnatě bojuje o play-off na západě, který je, jak je v posledních letech pravidlem, o mnoho vyrovnanější a silnější než východ. Mladý tým táhne dvojice Buddy Hield – De´Aaron Fox, kterou doplňuje pivot Willlie Cauley-Stein a srbské křídlo Bogdan Bogdanovič. Sacramento staví převážně na týmovém výkonu a pravým testem pro jejich poměrně mladou soupisku (Zach Randolph nenastupuje pravidelně a druhý nejstarší hráč Nemanja Bjelica má 30 let) bude, jak se dokážou poprat s nedostatkem zkušeností ve vypjatých zápasech

 

4. – Indiana Pacers
Celek z Indiany ukázal svou sílu už v loňském play-off, kdy potrápil Cleveland se kterým prohrál až v 7. zápase. Často podceňovaný celek letos, stejně jako i loni, táhne Victor Oladipo, který si svými výkony velmi hlasitě říká o účast v All-Star-Game. Sekunduje mu letos skvěle hrající Litevec Domantas Sabonis, a také Chorvat Bojan Bogdanovič Indiana je momentálně na 3. místě Východní konference a až za sebou má třeba Philadelphii či Boston.

 

3. – Brooklyn Nets
Brooklyn se stále ještě vzpamatovává ze strašlivé výměny s Bostonem z roku 2014, ale jak to tak vypadá, je na správné cestě. Letos před sezónou se počítalo s tím, že po dlouhé době budou moci využít svou vlastní volbu v draftu a opět se mluvilo o loterijní volbě, a to poměrně vysoké. Ale hráči si řekli, že u dna tabulky už strávili spoustu času, a nyní jsou na 6. příčce. Tým vede mladý rozehrávač DeAngelo Russell podporovaný Spencerem Dinwiddiem a vede jej do play-off. To vše poté, co se už na začátku listopadu zranilo nadějné křídlo Caris LeVert.

 

2. – Los Angeles Clippers
Poté, co minulou sezónu opustila klub jeho dlouholetá ikona Blake Griffin a po sezóně pak i pivot DeAndre Jordan, s Clippers nikdo nepočítal. Ten, kdo se však na začátku prosince podíval na tabulku Západní konference a viděl v jejím čele méně známý klub z Města andělů nejspíš nevěřil svým očím. Clippers už sice Západ nevedou, ale stále se drží na 6. místě a ztrácí pouze 4 vítězství na 1. příčku. Tým vedený coachem Docem Riversem se prezentuje především týmovým basketbalem, ale nad ostatními spoluhráči přece jen ční dvojice Tobias Harris – Danilo Galinari a výrazně se prosazuje také kandidát na cenu pro hráče s největším zlepšením Montrezl Harrell. Jestli se nakonec Clippers probojují v nabitém západu do play-off ukáže až zbytek sezony.

 

1. – Denver Nuggets
Když před sezónou přišel do Golden State Warriors DeMarcus Cousins, tak se mnozí ptali, zda-li má vůbec cenu letos NBA hrát. Denver ukazuje, že jednoznačně má. To oni teď v polovině sezóny stojí na vrcholu Západní konference a shlížejí dolů na všechny své oponenty. Tým, který se loni neprobojoval ani do play-off, letos ukazuje, že je s ním třeba počítat. Tým, jenž se může pyšnit sedmi (!) hráči, jenž dávají v průměru přes 10 bodů na zápas, táhne jejich největší hvězda – Nikola Jokič. Srbský pivot vede hodnocení týmu v bodech, doskocích, asistencích i ziscích a letos připsal už i 5 triple-doublů a může se pyšnit třeba i třemi double-doubly, ve kterých zaznamenal pouze jednociferný bodový příspěvek (doskoky + asistence), což hovoří o jeho týmovém pojetí a skromnosti. Pokud si však chce Denver v našlapané Západní konferenci svou pozici udržet, nebude smět ani na chvíli polevit.

Zobrazeno 1744 krát
Naposledy upraveno: pá., 18. leden 2019 09:52
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste