Vytisknout tuto stránku
út., 22. leden 2019 12:32

Eurovize 2019: Kdo letos bude reprezentovat Českou republiku

Letošní soutěžící o místo na Eurovizi Letošní soutěžící o místo na Eurovizi Zdroj: Eurocontest.cz
Hlasování pro letošního účastníka na Eurovizi za Českou republiku je u konce. Do 21. ledna jste mohli svými hlasy podpořit mladé talenty hudební scény, kteří měli zájem se Eurovize 2019 účastnit. Výsledky a s nimi i interpreta, který bude hájit české barvy se dozvíme dnes, 28. ledna.

Díky českému úspěchu, o který se zasloužil Mikolas Josef s písní Lie to me (6. místo), se Eurovize zapsala více do podvědomí fanoušků hudby u nás. Pokud stále nevíte, o čem je řeč, pokusím se vám to priblížit. Eurovision Song Contest je pořádaná zeměmi, které jsou aktivními členy Evropské vysílací unie. Každá ze zemí představí jednoho interpreta. Ten se svojí vybranou písní musí nejprve porazit domácí konkureci a taprve až pak se může pokusit porazit konkurenci světovou.

Letošní Eurovision Song Contest se bude konat v izraelském Tel Avivu. Kdo bude reprezentovat naše národní barvy zatím není jisté. Svými hlasy jste mohli pomoci při rozhodování z osmi vynikajících zpěváků a zpěvaček. Mezi zůčastněné patřili například Lake Malawi, také Jakub Ondra a z dam například Andrea Holá. Podle předběžných výsledků score zatím vyznívá ve prospěch Lake Malawi.

Výsledky hlasování budou zveřejněny 28. ledna, je ale možné, že mezinárodní porota bude rychlejší, jako tomu bylo loni. 

Bude Mikolase Josefa letošní zástupce následovat v úspěchu nebo pohoří? To se dozvíme až v půlce května.  

 

Zobrazeno 2013 krát
Naposledy upraveno: po., 28. leden 2019 10:25
Gabriela Sýkorová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste