Vytisknout tuto stránku
ne., 27. leden 2019 13:24

NBA All Star Game zná hráče základních pětek

NBA All Star Game 2019 - Charlotte NBA All Star Game 2019 - Charlotte Zdroj: nba.com/hornets/
USA - Zatímco hokejoví fanoušci se již těší na svou All Star Game, která se bude tento víkend konat v San Jose, fanoušci basketbalistu teprve zjišťují, kdo se na All Star Game objeví. Hlasování fanoušků bylo ukončeno 21. ledna a následně ve čtvrtek 24. ledna byli po sečtení hlasů fanoušků (50%), médií (25%) a samotných hráčů (25%) představeni kapitáni a hráči základních pětek. All Star Game se letos bude konat 17. února v Charlotte.

VÝCHOD

Na východě byl podle očekávání zvolen kapitánem Giannis Antetokounmpo z Milwaukee pro kterého to tak bude velká čest při jeho třetí účasti na utkání hvězd. Na druhém místě se za ním umístil rozehrávač Bostonu Kyrie Irving (6. účast). Spolu s Irvingem byli na perimetr zvoleni Kemba Walker z Charlotte (3. účast) a Kawhi Leonard z Toronta (3. účast). Pod koš byl pak vybrán pivot Philadelphie Joel Embiid (2. účast). Fanoušci si přáli vidět v základu Dwyane Wadea, ten však bohužel nedostal dostatečný počet hlasů od zástupců médií a hráčů samotných.

ZÁPAD

V západní konferenci o kapitánovi taky nebylo pochyb. LeBron James si po roce tuto roli zopakuje. Celkově to bude pro hvězdu Lakers již 15. účast v All Star Game. Společně s ním byli na východě zvolení také dvojice z Golden State Warriors Kevin Durant (10. účast) a Stephen Curry (6. účast). Dalším do party je současný nejlepší střelec ligy (36 bodů na zápas) James Harden z Houstonu (7. účast). Posledním hráčem základních pětek je pak křídlo z Oklahomy Paul George (6. účast). Do základu se tak nepodívá slovinský mladík Luka Dončič, který sice dostal od fanoušků přes 4 miliony hlasů, více dostali jen Antetokounmpo a James, ale nedostal potřebné hlasy od hráčů či médií. Vysoko se v hlasování fanoušků umístil i Derrick Rose z Minnesoty, ale také postrádal hlasy od médií.

Jelikož v NBA byl minulý rok zaveden nový systém a nehraje se Východ vs Západ, tak 7. února se uskuteční draft, kde si budou kapitáni (Giannis a LeBron) vybírat nejdříve z hráčů základu a poté z ostatních hráčů, které nominují ve svém hlasování samotní trenéři všech 30 týmů. Kdo bude mezi těmito hráči se dozvíme ve čtvrtek 31. ledna. All Star víkend však není pouze o samotném zápasu hvězd. Již v pátek se bude konat tradiční Zápas celebrit a Zápas nejlepších nováčků. Fanoušci mají však nejraději sobotu a dovednostní soutěže. Ještě nebyly oficiálně potvrzena žádná jména, ale některá už vyplula na povrch. V trojkařské soutěži se tak představí třeba Seth Curry nebo legenda Dallasu Dirk Nowitzki. V soutěži rozehrávačů by měli být například nováčci Luka Dončič a Trey Young. Hřebem večera pravidelně bývá smečařská soutěž, v té by se měl představit rozehrávač Dallasu Dennis Smith jr.

Zobrazeno 1511 krát
Naposledy upraveno: po., 28. leden 2019 10:47
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste