Vytisknout tuto stránku
so., 23. únor 2019 13:59

Třinci se povedl dokonalý obrat a ovládl derby

Pert Vrána slavící vyrovnávací gól v derby Pert Vrána slavící vyrovnávací gól v derby Zdroj: facebook.com/hcvitkovice Foto: Petr Kotala
Ostrava – V rámci 47. kola Tipsport extraligy se včera střetli rivalové z Ostravy a Třince. Třinec po slabším začátku dokázal smazat tříbrankové manko a z vítkovického ledu si po obratu odvezl všechny tři body.

Vítkovice na koni

Před derby se dalo očekávat, že zápas nabídne spoustu gólů. Vítkovice v minulém kole porazily Chomutov 9:1 a Třinec si v Litvínově poradil s domácími 5:0. I páteční duel nabídl spoustu gólů, a to hned sedm.

Třinečtí sice začali v první třetině aktivněji, ale třetinu lépe zvládli a iniciativu v ní přebrali domácí. V nabídnuté přesilové hře po faulu Rotha vyhnal pavouky z pravého horního rohu Hrubcovy branky domácí Roman. Po 28 sekundách po začátku druhé třetiny tečoval před Hrubcem nahození Tršky Dej a Vítkovice vedly 2:0. Od té doby ale hosté zařadili druhý rychlostní stupeň a začali zasypávat Bartošáka střelami. Derby se neslo i v duchu tvrdých střetů a drobných roztržek. Po skvělém zákroku Bartošáka, po akci Vrány, se do sebe pustili Vrána se Schleissem.

Ve 29. minutě ovšem Třinec špatně střídal, nechal volné obranné pásmo a osamocený domácí kapitán Olesz potřetí rozvlnil síť za Hrubcem. Ve druhé třetině na něj šly pouze dvě střely a obě pustil. Jindy skvěle chytající brankář Třince usoudil, že dnes to není jeho den a přenechal místo Pavlu Kantorovi, který už gól nepustil.

Kantorův impuls

Hned po příchodu musel nový brankář řešit těžké situace ve svém brankovišti, ale puk za svá záda nepustil, a dal tak prostor svým spoluhráčům, aby zápas otočili. Dobrý výkon Kantora, polevení ve výkonu a koncentraci domácích dalo hostům prostor se zápasem ještě něco udělat. V signalizované výhodě ve 38. minutě snížil na 1:3 Novotný. V přesilové hře tři proti pěti po faulech Lva a Šidlíka, který v oslabení vyhodil puk mimo hřiště, snížil v čase 42:08 na 2:3 Hrňa. Vyrovnání přišlo za tři minuty a 16 vteřin. Zadovkou zpoza branky přihrál mezi kruhy Růžička a Vrána srovnal svým prvním gólem v dresu Ocelářů po příchodu ze Sparty na 3:3. Obrat přišel šest minut před koncem třetí třetiny. Po spolupráci bratrů Kovařčíků vystřelil vítěznou branku mladší z nich Michal.

Poslední derby v základní části této sezony tedy vyhrál Třinec a ovládl letošní derby v poměru 3:1 na zápasy. V tom pátečním měli k výhře velmi blízko domácí, ale nakonec odcházelo přes devět tisíc diváků z Ostravar Areny se smutkem. Do konce základní části chybí oběma týmům pět zápasů a je možně, že kdyby skončili na čtvrtém a pátém místě extraligové tabulky, fanoušci by se mohli těšit na nejméně další čtyři duely těchto dvou rivalů v play-off.

Zobrazeno 1230 krát
Naposledy upraveno: so., 23. únor 2019 14:55
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste