Vytisknout tuto stránku
po., 25. únor 2019 21:24

Moldávie má prvního vítěze turnaje ATP

Radost a zadostiučinění Radu Albota Radost a zadostiučinění Radu Albota Zdroj: AP
Delray Beach, USA – Historicky prvním vítězem turnaje ATP z post-sovětské Moldávie se stal Radu Albot, který ve finále na turnaji v Delray Beach porazil Brita Daniela Evanse.

Na cestě do finále se musel Albot vypořádat s Ivem Karlovičem, Nickem Kyrgiosem, Steven Johnsonem a jeho posledním soupeřem před finále byl Mackenzie McDonald, kterého porazil dvakrát 6-0. Je to neuvěřitelný pocit. Je za tím tolik práce. Dřu celý život, celou kariéru a na konci je vítězství na turnaji. Je to zkrátka skvělý pocit. Myslím, že je těžké to popsat slovy," radoval se rodák z Kišiněva.

Závěr třetí sady však pro devětadvacetiletého Moldavana nevypadal vůbec dobře, když v jejím tie-breaku musel odvracet tři mečboly Evanse. Sám Albot využit hned první šanci k ukončení zápasu a vyhrál po bezmála tří hodinách 3-6 6-3 7-6. Díky tomu student Státní univerzity tělovýchovy a sportu v Kišiněvě dokráčel ke svému dosud největšímu úspěchu v kariéře.

Před turnajem se mohl Albot pyšnit jednadvaceti tituly z challengerů a turnajů Futures. Do semifinále turnaje ATP poprvé pronikl až loni na turnaji v Métách, kde podlehl pozdějšímu vítězi z Francie, Gillesu Simonovi. Díky vítězství na turnaji v Delray Beach se Moldavan v žebříčku posune o 30 míst z 82. na 52. místo, což je jeho kariérní maximum.

Zobrazeno 1735 krát
Naposledy upraveno: út., 26. únor 2019 10:43
Adam Talla

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste