Vytisknout tuto stránku
čt., 28. únor 2019 23:02

Super Suaréz dvakrát skóroval a zavzpomínal na Panenku

Suaréz překonává Navase podruhé v zápase Suaréz překonává Navase podruhé v zápase Zdroj: Reuters
Madrid – Odvetné utkání španělského poháru Copa del Rey na Santiagu Bernábeu domácí Real Madrid nezvládl, a i přes sympatický výkon inkasoval tři branky.

Krásné góly, tvrdé souboje, ale především skvělé fotbalové momenty přinesl středeční večer ve španělské metropoli. Po remíze z prvního semifinálového zápasu na Camp Nou se očekávala tuhá bitva. Real měl v první půli hned několik šancí. Vinicius Junior si zatančil s barcelonskou obranou v rytmu samby a ke gólové radosti chyběly centimetry. Ve 36. minutě se do hlavičkové příležitosti dostal Lucas Vazquéz, ale proti byl zřejmě nejlepší hráč zápasu Marc André ter Stegen.

Do druhé půle už se probudil, doposud poněkud spící, útok Barcelony. V 50. minutě našel Dembelé Suaréze, a ten pohotovou střelou k tyči otevřel gólový účet večera. O 20 minut později to byl opět Ousmane Dembelé, který poslal krásný přízemní centr do vápna a Raphael Varane, svádějící souboj se Suarézem, si srazil míč do brány. O pouhé tři minuty později se v pokutovém území provinil proti pravidlům Casemiro a Luis Suaréz nařízenou penaltu po „panenkovsku“ proměnil. Zbytek utkání se jen dohrával a Katalánci si třígólový náskok s přehledem uhlídali.

Ve finále Copa del Rey na Barcu čeká lepší z dvojice Valencia – Betis, jejichž první vzájemný zápas skončil remízou 2:2.

Zobrazeno 1223 krát
Naposledy upraveno: pá., 1. březen 2019 14:42
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste