Vytisknout tuto stránku
pá., 1. březen 2019 21:35

Souboj o druhou příčku zvládla lépe Plzeň

Jan Kovář a Tomáš Linhart Jan Kovář a Tomáš Linhart Zdroj: Josef Vostárek, ČTK
Hradec Kralové - Dnes se v rámci 49. kola Tipsport extraligy střetl domácí Mounfield Hradec Králové se Škodou Plzeň. Jednalo se o pikantní souboj, jelikož oba týmy spolu před utkáním sousedily v tabulce, přičemž druhá Plzeň měla o pouhý bod více, než její soupeř.

Bezbranková první třetina

Ihned zkraje zápasu dostali domácí výhodu početní převahy, kterou ovšem nevyužili i přes dvě velké šance, které si vytvořili jmenovci Pavlíkovi - Filip nejdříve vypálil od modré čáry a brankář Frodl nevědel, kde má kotouč, poté se dostal ke střele Radovan, ale jeho střela mřila jen těsně mimo. Ve 4. minutě byl v dobré pozici Vincour, který ovšem ještě volil kličku, při které se dostal ze střelecké pozice, nicméně v jeho akci pokračoval Cingel, který vypálil a k dorážce se dostal Radovan Pavlík. Jeho střela ovšem skončila až v ochranné síti. Plzeňští se k první váznější šanci dostali až v 6. minutě po Zámorského ztrátě hokejky, ale brankář Maxwell byl připraven. Ve 13. minutě hrál Hradec svoji druhou přesilovku, v níž dorážel Radovan Pavlík Cingelovu střelu, ale Frodl skvěle zasáhl. Stejně dopadla akce Filipa Pavlíka ze 16. minuty. V té době hráli hradečtí již potřetí v početní převaze, ale ani jedna se jim nepodařila využít. První třetina tedy skončila bez branek.

Obránce Allen otevřel skóre 

Ve druhé třetině měla první náznak šance Plzeň, kdy Vopelka udělal chybu a hosté jeli ve dvou do přečíslení. Jejich kombinace ovšem nebyla přesná. Ve 24. minutě se dostal do šance Radovan Pavlík, ale puk se mu zamotal, takže z težké pozice neskóroval. Ve 30. minutě měla Plzeň dvě velké šance, nicméně první z nich skvěle zastavil svým tělem Nedomlel a druhou zastavil golman Maxwell. O pár vteřin později se Radovanu Pavlíkovi nepodařilo zakončit a z protiútoku se hosté dostali do přečíslení, které hasil až Graňák společně s Maxwellem. Ve 33. minutě se poprvé vylučovalo na straně domácích. Nabídnutou výhodu plzeňští využili už po osmi vteřinách, kdy Kracík přihrával Allenovi a ten se z mezikruží nemýlil. Stav byl tedy 0:1 z pohledu domácího Mounfieldu. O minutu později mohlo být vyrovnáno - Cibulskis a Smoleňák byli sami mezi kruhy, oba dva ovšem skvěle vychytal Frodl. Ve 37. minutě mohl navýšit vedení Plzně Gulaš, ale Maxwella neprostřelil. Druhá třetina tedy skončila těsným vedením hostů.

Po hradeckém vyrovnání rozhodl jubilant Eberle

Minutu po začátku třetí časti dokázali domácí srovnat skóre. Gulaš se rozhodl vystřídat v nepravou chvíli a Cibulskis se ocitl před Frodlem úplně sám. Nabídnutou šancí nepohrdl a poslal puk k levé tyči. O dvě minuty později ale šli hosté opět do vedení. Po souboji Kodýtka u mantinelu se dostal ke kotouči Eberle, který prostřelil domácího brankáře. Stylově tedy oslavil svůj pětistý zápas v nejvyšší soutěži. Hradec mohl opět rychle vyrovnat - Cingel se zbavil obránce, vynikajícího Frodla ovšem neprostřelil. To se nepovedlo Zámorskému, který v 51. minutě dostal přihrávku od Miškáře, nicméně plzeňský brankář jeho pokus vytěsnil betony. Hradečtí zkoušeli v závěru odvolat brankáře, nicméně ani to jim kýžený úspěch nepřineslo.

Souboj o druhé místo tedy lépe zvládla Plzeň, která dokázala svého soupeře porazit výsledkem 1:2.

Zobrazeno 1318 krát
Naposledy upraveno: so., 2. březen 2019 17:34
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste