Vytisknout tuto stránku
so., 9. březen 2019 11:46

Mezinárodní parkurovou sezónu zahájili špičkoví jezdci v Kataru

Vítěz soutěže jednotlivců Julien Epaillard Vítěz soutěže jednotlivců Julien Epaillard Zdroj: globalchampionstour.com
Katar - Mezi špičku v jezdeckém sportu patří bezpochyby týmový Global Champions League a Longines Global Champions Tour jednotlivců, které letos čeká celkem dvacet kol. Tyto dvě soutěže se od sebe liší především tím, že Global Champion League je týmová soutěž, kde mezi sebou soupeří 16 týmů složených z jezdců ze všech koutů světa. Longines Global Champions Tour je soutěž jednotlivců. První kolo se uskutečnilo v Kataru nezvykle brzy, a to od 28. února do 2. března.

Hlavní rámcovou soutěž, kde výška překážek činila 160 cm, ovládl Francouz Julien Epaillard, který si za prvenství odvezl téměř 124 000 eur. Ve startovní listině nechyběla ani naše reprezentantka Anna Kellnerová, která startovala v elitní týmové soutěži Global Champions League za tým Prague Lions, do kterého kromě Kellnerové patří ještě dva Belgičtí jezdci - Niels Bruynseels a Wilm Vermeir, který je v týmu nováčkem, Nizozemci Gerco Schröder, Marc Houtzager a Němec Marco Kutscher. Další novinkou je jedenáctiletá klisna Anny Kellnerové Catch me If You Can OLD, se kterou startuje pouhé dva měsíce. Této dvojci se velmi dařilo při páteční rámcové soutěži do 155 cm, kde postoupila do rozeskakování a nakonec obsadila 15. místo. Týmovou soutěž Global Champions League ovládl tým Shanghai Swans.

Prvotřídní jezdecký areál v Dauhá nabízí těm nejlepším světovým jezdcům i koním ty nejlepší podmínky pro prvotřídní výkony. Katar tak nadále staví svoji pověst jedné z nejlepších sportovních destinací. Navíc má několik špičkových jezdců i koní v čele s Sheikh Ali bin Khalid Al Thani a Bassem Hassan Mohammedem, kteří startovali například na olympijských hrách v Riu.

Druhé kolo soutěže bude následovat za déle jak měsíc v Mexiku a vše uzavře od 21. do 24. listopadu Global Champions PlayOffs v O2 areně.

Zobrazeno 1140 krát
Naposledy upraveno: ne., 10. březen 2019 15:03
Tereza Šolcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste