Vytisknout tuto stránku
ne., 10. březen 2019 22:04

Praha zve na světoznámý muzikál Fantom opery

Maska a růže jsou charakteristickými předměty muzikálu Maska a růže jsou charakteristickými předměty muzikálu Zdroj: www.goja.cz
Praha – Jeden z nejúspěšněších a nejznámějších světových muzikálů všech dob, Fantom opery, je opět na scéně. Zazáří s živým orchestrem v pražském GOJA Music Hall. Představení se bude hrát od 22. března do 9. června.  Lístky lze zakoupit na www.ticketportal.cz a www.plesupiru.cz.

Dojemné a strhující vyprávění o lásce s hudbou Andrewa Lloyda Webera plné emocí a písní představí v Praze v divadlo GOJA Music Hall. Představení chystá velkolepou scénu se spoustou ohromující dekorace. Na jevišti nebudou chybět nádherné a pestré kostými, masky, tanec i balet, náročné pěvecké pasáže, speciální scénické efekty na hranici kouzel a především písně, které jsou celosvětovými hity. Příběh vypráví o mladé talentované baletce Christine, která vystupuje v pařížském divadle. Mladou dívku navíc učí zpívat neznámý učitel, kterého nikdo nikdy neviděl. V divadle ho znají jako Fantoma. V roli krásné Christine Daaé se vystřídají Michaele Gemrotová a Monika Sommerová, Fantoma si zahraje a zazpívá Marian Vojtko a Radim Schwab a postavu Raula ztvární Bohuš Matuš, Tomáš Vaněk nebo Michal Bragagnolo.

Fantoma opery složil slavný skladatel Andrew Lloyd Weber roku 1986. Po Bídnících se jedná o druhý nejdéle uváděný muzikál na světě. Je to dílo na motivy stejnojmenného románu francouzského spisovatele Gastona Lerouxe, který vyšel 1905. Na scéně se poprvé objevil roku 1986 v Her Majesty’s Theatre v Londýně, kde se hraje dodnes. Na Brodway zavítal o dva roky později. Fantom opery má i filmové zpracování v režii Joela Schumachera z roku 2004. Na filmu se podílel i skadatel hudby A. L. Weber.

Zobrazeno 1746 krát
Naposledy upraveno: po., 11. březen 2019 23:02
Tereza Kovářová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste