Vytisknout tuto stránku
út., 12. březen 2019 20:23

Vítkovice naplno využily domácího prostředí a opět zvítězily

Domácí kotel slavící vedení v sérii Domácí kotel slavící vedení v sérii Zdroj: facebook.com/hcvitkovice Foto: Petr Kotala
Ostrava – Vítkovice ve 2. předkole Generali Play-off v OSTRAVAR ARÉNĚ stejně jako v pondělí 11.3. přivítaly pražskou Spartu. Vítkovice, před 7 563 diváky, zopakovaly výhru z prvního zápasu a ve stejné sestavě porazily Spartu, která nasadila Miroslava Formana místo Matěje Berana.

 

První třetina zápasu gól jako v 1. předkole nenabídla. Diváci v ochozech ale mohli v první třetině pozorovat spoustu šarvátek, proložených hokejovými okamžiky. Sparta byla v první třetině aktivnější a přestřílela domácí v poměru 10:5. První šance na straně hostů měli Piskáček s Rouskem, ale Bartošák jejich šance pokryl. Domácí si svou první šanci připsali až v 7. minutě, kdy pálil Lev. V té samé minutě, na druhé straně, sekl Smejkal domácího brankáře holí do zad a v přerušené hře se strhla první mela. Dvouminutové tresty si odnesli Bartošák s Krenželokem a na druhé straně Černoch, všichni za hrubost. Ve sparťanské početní výhodě pálil Bukarts do připraveného gólmana a Blainova střela od modré neprošla přes vítkovický blok. V 11. minutě rozhodčí nepostřehli evidentní hru Sparty v šesti.

„Nebyli jsme důrazní před brankou a nedali jsme góly,“ řekl obránce Sparty Pavelka po prvním zápase v sérii. Právě z důrazu před ní plynuly všechny tresty udělené v první třetině. Zbytečné reakce hráčů vyústily v sedm dvouminutových trestů za hrubost. Ve 13. minutě dokázala Sparta dotlačit puk za záda brankáře. Gól ale nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V posledních vteřinách třetiny zamkli hosté domácí, ale dvě střely Kaliny a ani střela Silla skóre neměnily.

Aktivnější hosté v klidném zbytku zápasu dokázali vstřelit první branku. Ve 23. minutě Výtisk tečoval nahození Pavelky, Bartošák na změnu směru reagoval zákrokem, ale u puku byl první Rousek a ten šancí nepohrdl, 1:0 pro Pražany. Šance vítkovických hráčů měli na hokejkách Tybor a Květoň, ale dostat kotouč za Machovského záda se jim zatím nepodařilo. Velké problémy dělala domácím útočná řada Rousek, Klíma a Kudrna, ti ale navýšit nedokázali.

Sparta pak nabídla Vítkovicím přesilovou hru a její bídnost vystihovalo pískání diváků na tribunách. Po nepovedené přesilovce se přece jen modrobílí dočkali. Sparťané ve 34. minutě propadli, Květoň dokázal situaci dvou proti jednomu využít, protlačil puk mezi Machovského betony a srovnal na 1:1.

Po návratů hráčů z kabin po druhé pauze se Hrabal projevil jako kavalír. Zasáhl spoluhráče Deje holí do obličeje, ten musel odejít na šití do kabiny a rozhodčí chtěli vylučovat na straně hostů. Hrabal ale trest odvolal a přiznal se, že to on zasáhl spoluhráče holí, čímž odmítl čtyřminutovou výhodu pro svůj tým. Sparta měla i nadále více ze hry, ale nakonec se z výhry radovali stejně jako včera domácí. Deset minut před koncem shodil Roman na Květoně, který v nelehké pozici vstřelil druhý gól v zápase znamenající výhru a druhý bod pro svůj tým.

Ani další pokusy Sparty, ani hra v šesti hráčích bez brankáře minutu před koncem vyrovnání hostům nepřineslo a prohrála tak druhý zapas ve dvou dnech na ostravském ledě. Série se za stavu 2:0 pro Vítkovice stěhuje do Prahy. Ve čtvrtek, popřípadě v pátek, svedou tito soupeři boj o ukončení série na jedné straně a na straně druhé bude snaha o získání prvního bodu.

Stav série: HC VÍTKOVICE RIDERA - HC Sparta Praha 2:0

Zobrazeno 1183 krát
Naposledy upraveno: st., 13. březen 2019 13:37
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste