Vytisknout tuto stránku
čt., 14. březen 2019 22:29

Sparta - Vítkovice 4:3. Domácím se podařilo odvrátit první mečbol Ostravanů

Vítkovice vs Sparta Vítkovice vs Sparta Zdroj: https://www.hc-vitkovice.cz
Praha - Dnes pokračovalo třetím zápasem předkolo Generali play-off hokejové Tipsport extraligy mezi Spartou a Vítkovicemi. Domácím šlo v tomto zápase o prodloužení série, hosté naopak měli možnost ukončení bojů v co nejkratším možném čase.

 

Ihned zkraje zápasu měl brankář Bartošák první práci, když likvidoval střelu z kruhu. Na druhé straně musel Machovský čekat na úvodní střelu až do čtvrté minuty, kdy si musel poradit s tečovanou střelou Gumana od modré čáry. V deváté minutě měly Vítkovice první přesilovku a jen díky skvělému Machovskému, který pochytal několik střel, ji nedokázaly využít. Ve 12. minutě se dostali Sparťané do velké šance, když Hlinka našel mezi kruhy Bukartse a jeho střela jen těsně minula hostující branku. V 16. minutě se poprvé měnilo skóre, když Tybor dorazil střelu Romana. Ostravští tedy vedli 1:0. Pražanům se ale podařilo těsně před koncem první třetiny vyrovnat, když Kudrna po Blainově přihrávce překonal vítkovického gólmana. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Ve druhé třetině měli první šanci hráči ostravského týmu, střelu Květoně ovšem Machovský lapil. Od té doby byla aktivnější Sparta. Nejdříve zkoušel své štěstí Blain, ale jeho pokus zamířil těsně vedle tyče. Poté ale již domácí udeřili. Nikým nehlídaný Klimek využil v přesilové hře Rouskovy nahrávky a s přehledem skóroval - 2:1 pro Pražany. O dvě minuty později mohli domácí dokonce navýšit své vedení, když byla Košťálkova střela tečována. Naštěstí pro Vítkovice skočil puk vedle branky. Ve 29. minutě hráli Sparťané další přesilovou hru. Nejdříve se do šance dostal Rousek, ale Bartošáka nepřekonal. To se povedlo až těsně před koncem početní převahy Jarůškovi, který střelou z mezikruží nedal hostujícímu brankáři šanci - 3:1 pro Spartu. Domácím se hrálo s dvoubrankovým náskokem daleko lehčeji, ve 32. minutě zahrozil Bukarts, ale čtvrtý gól nepřidal. O minutu později měli po delší době šanci Vítkovičtí, s Olezsovou střelou si ale Machovský poradil. Ve 37. minutě dostali Pražané možnost přesilovky pěti proti třem, nedokázali ji ovšem využít. 

Do začátku třetí třetiny šli hosté posíleni o jednoho muže navíc, jelikož jeden ze sparťanských hráčů seděl od konce druhé periody na trestné lavici. Nejen, že se jim přesilovku nepodařilo zvládnout, ale dokonce při ní i inkasovali. Po vhazování v útočném pásmu domácích vypálil Delise a jeho projektil jen tak tak zapadl za Bartošáka - 4:1. Někteří by už za tohoto stavu házeli flintu do žita, ale Ostravané nikoliv. Ve 45. minutě snížil Jan Schleiss, když dorazil střelu Hrabala od modré čáry. O dvě a půl minuty později mohl definitivně rozhodnout domácí Košťálek, jeho pokus ovšem Bartošák pokryl. Vítkovice se tak mohly dále snažit o kontaktní gól. Ten se jim podařilo vsítit v 54. minutě, kdy taktéž při vlastním oslabení po chybě Machovského přesně zakončil Kucsera. Hosté pak zkusili v posledních minutách odvolat Bartošáka a málem se jim podařilo srovnat, ale půl minuty před koncem zachránila Spartu od pohromy tyč. Domácí tak udolali výsledek 4:3 a prodloužili sérii minimálně do zítřejšího dne.

Stav série: HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera: 1:2

Zobrazeno 1093 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 22:37
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste