Vytisknout tuto stránku
čt., 14. březen 2019 23:39

Slavia Praha to dokázala, v prodloužení porazila Sevillu 4:3

Slavia na domácím hřišti předvedla fotbalový zázrak desetiletí Slavia na domácím hřišti předvedla fotbalový zázrak desetiletí Zdroj: SK Slavia Praha/FB
Praha – Slavia Praha předvedla nebojácný výkon, ačkoliv proti nim stál daleko zkušenější soupeř v podobě Sevilly. Zápas plný zvratů skončil v základní hrací době 2:2 a šlo se tak do prodloužení. V tom byla úspěšnější Slavia, která se i přes nepříznivý stav nevzdala a dokázala průběh zápasu otočit na konečných 4:3 a postoupit do dalších bojů Evropské ligy.

Remíza 2:2 z prvního utkání ve Španělsku dávala Slavii Praha značnou naději na postup do další části Evropské ligy. Slavia před tímto zápasem ještě na domácím hřišti v letošní sezóně Evropské ligy neprohrála, dokonce zvládla ve všech čtyřech zápasech udržet čisté konto.

Slavia v prvních minutách ukazovala, že chce vstřelit gól a vytvořit si tak náskok dvou branek, které by musela Sevilla vstřelit, aby postoupila, ale centry do vápna nenacházely adresáta. Sevilla se poté dostala do dobré příležitosti, kdy dobrou samostatnou akci zakončoval střelou z hranice vápna Promes. Brankář Kolář se ale překonat nenechal a míč vyškrábl na roh. Vše se změnilo v patnácté minutě, kdy Král vybojoval v hlavičkovém souboji roh. Ten zahrál Stoch na zadní tyč, kde byl připravený Škoda, který hlavičkou vrátil balon před bránu. Zde se zvládl prosadit Ngadeu – Ngadjui a uklidil míč do sítě.

Po gólu se obraz hry úplně změnil, Slavia se zatáhla, odkopávala a nechala Sevillu vrátit se do zápasu, kdy nejprve Banega vyslal nebezpečnou střelu, která jen těsně minula bránu a poté opět Promes, který si zvládl stáhnout míč ze vzduchu. Naštěstí pro Slavii skončila jeho střela i s přispěním teče bránícího hráče na břevně. Dvě minuty před poločasem došlo k nedorozumění obránců Slavia, kdy Kúdela pouštěl míč do vápna Kolářovi, před kterého však skočil Promes a došel si pro faul. Rozhodčí Kulbakov nemohl nic jiného než nařídit pokutový kop, který si postavil Ben Yedder a proměnil střelou k levé tyči i přes to, že Kolář vystihl směr. Do šaten se šlo za stavu 1:1.

Začátek druhého poločasu byl pro Slavii jako z říše snů. Dalekonosnou přihrávku za obranu vyslal Ngadeu, tam si naběhl Bořil, kterého nedovoleně přidržel Navas a rozhodčí opět musel písknout penaltu. Míč si postavil Souček, který umístěnou střelou pod břevno nedal brankáři Sevilly žádnou šanci. Slavia se tak znovu dostala do jednobrankového vedení. Netrvalo však dlouho a Sevilla našla na gól Slavie odpověď, když se k odraženému míči dostal El Haddadi, který trefil z voleje přesně pod břevno. Pět minut před koncem se Sevilla dostala do nebezpečné šance, kdy hlavou zakončoval Ben Yedder, ale míč mířící do levého rohu vyškrábl Kolář. Stav po řádné hrací době zněl 2:2, a proto se šlo do prodloužení.

Do něj však lépe vstoupila Sevilla, které se podařilo skórovat v 98. minutě, kdy si na centrovaný míč na přední tyč naskočil Vazquez a upravil tak skóre zápasu na 2:3. Hned čtyři minuty na to dostal van Buren přihrávku do pokutového území a svou střelou na vzdálenější tyč dokázal prostřelit blokujícího obránce i vyzrát na brankáře Sevilly a změnil stav zápasu na 3:3. Ve druhé části prodloužení to Slavia přece jen dokázala a minutu před koncem, s přispěním několika odrazů a teče hostujícího obránce, dostala míč do brány. Právě díky tomuto gólu převážili hráči Slavie celkový stav dvojzápasu na svoji stranu a postoupili do dalšího kola Evropské ligy. Celý stadion bouřil a fanoušci i hráči se můžou těšit na dalšího zvučného soupeře.

Zobrazeno 1410 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. březen 2019 00:33
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste