Vytisknout tuto stránku
pá., 15. březen 2019 12:38

Česká pobočka Microsoftu otevírá dveře startupům

Atmosféra při představení projektu v pražské centrále Microsoftu Atmosféra při představení projektu v pražské centrále Microsoftu Zdroj: Martin Šenovský
Praha – Společnost Microsoft není třeba příliš představovat. Její pobočka v Praze nyní rozjíždí zajímavý projekt, díky kterému budou moci začínající inovativní firmy, tedy startupy, zdarma využít pracovní stůl a především mentoring. Slavnostní představení proběhlo ve středu 6. března v Microsoftu Česká a Slovenská republika za účasti několika řečníků a generálního ředitele společnosti.

Nejen v Česku v posledních letech vzniká spoustu startupů s inovativními nápady. Mnoho z nich ale narazí na problém s nedostatkem potřebných zdrojů. Celosvětový technologický gigant teď v České republice rozjíždí projekt na jejich podporu a v Praze otevírá Microsoft Coworking Space. Díky tomuto projektu si tak mohou firmy zdarma zarezervovat volné prostory v sídle společnosti a využít služby mentoringu, přesněji odborného poradenství poskytnutého technickými a obchodními experty. Členové coworking prostoru se mohou také těšit na vzdělávací akce, o kterých se dozví jako první.

Kromě samotného prostoru pro práci nabízí Microsoft i programy pro startupy, které jim přináší různé výhody. Vybrané startupy mají možnost dostat se do programu Microsoft for Startups, který poskytuje další benefity.

„Misí českého Microsoftu je umožnit českým a slovenským startupům inovovat a růst díky Microsoft cloudovým službám, dále uzavíráme partnerství, která pomohou startupům uspět jak na domácím trhu, tak i ve světě,“ říká hlavní koordinátorka projektu Tu Anh Ngoova. „Pro ty startupy, které nejsou ještě na takové úrovni, aby se kvalifikovaly do Microsoft for Startups programu, jsme rozjeli unikátní lokální projekt Microsoft Coworking Space na podporu zdejších startupů, které mají inovativní nápady a ambice se posunout dále. Startupy nejen získají přístup k pracovnímu stolu zdarma, ale i obchodním a technickým odborníkům, mentoringu, vybavení kanceláří a networkingovým a vzdělávacím akcím,“ dodává.

Slavnostní představení za účasti renomovaných hostů

Projekt zástupci Microsoftu představili v prostorách, které mohou startupy využít, ve středu 6. března. Během programu se u mikrofonu vystřídalo několik řečníků ze známých společností. Úvodní řeč měl ředitel pražské pobočky Rudolf Urbánek, který je nyní ve funkci přesně rok, a také šéf pro pražské vývojářské centrum Martin Cízler. Po skončení hlavního programu mohli návštěvníci využít tzv. networkingu, tedy navazování kontaktů s potenciálními pracovními partnery.

Česká pobočka společnosti Microsoft vznikla v roce 1992. Od roku 2015 sdílí moderní společné prostory s firmou Skype a v roce 2016 se spojila se slovenskou pobočkou. V tomto roce zde společnost otevřela vývojové centrum, které nyní zaměstnává stovky vývojářů.

 

Představení MS Coworking centra Představení MS Coworking centra Představení MS Coworking centra Představení MS Coworking centra

Fotografie z představení projektu (Martin Šenovský)

 

Zobrazeno 1813 krát
Naposledy upraveno: so., 16. březen 2019 23:46
Martin Šenovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste