Vytisknout tuto stránku
pá., 15. březen 2019 20:37

Sparta - Vítkovice 1:5. Domácí mají po sezóně, Ostravané se mohou ve čtvrtfinále těšit na ocelářské derby

Radost hráčů Vítkovic Radost hráčů Vítkovic Zdroj: https://www.hc-vitkovice.cz/
Praha - Dnešním dnem pokračovalo předkolo Generali play-off Tipsport extraligy mezi Spartou a Vítkovicemi. Pražané chtěli navázat na včerejší úspěch a vrátit sérii zpět do Ostravy, Vítkovičtí naopak měli opět možnost v případě vítězství postoupit do čtvrtfinále.

Jako první se ke střele dostali hosté, když od modré pálil Šidlík, Machovský si ovšem nadvakrát poradil. V páté minutě mohl otevřít skóre zápasu Květoň, ale jeho únik na poslední chvíli zastavil Košťálek. O několik vteřin později dostali Pražané první výhodu početní převahy, žádnou větší příležitost si ovšem nevypracovali. V deváté minutě měli hosté další šanci, když vystřelil Kucsera a v zápětí dorážel Zdráhal, nicméně ani jeden z nich nedokázal domácího brankáře překonat. Ve 12. minutě ovšem Machovský poprvé kapituloval. Při hře ve čtyřech ujel Stránský a backhandovou kličkou poslal puk podél betonu do sítě. O tři minuty později měla Sparta druhou velkou šanci na vyrovnání, ale Bartošák předvedl proti Pechovi skvělý zákrok. Skóre po první třetině tedy bylo 0:1 z pohledu domácích.

Dvě minuty po začátku druhé třetiny šly Vítkovice do dvoubrankového vedení zásluhou Kucsery, který ranou z mezikruží překonal bezmocného Machovského. O 30 vteřin později měl Kudrna na hokejce snížení, vítkovický gólman ovšem jeho projektil lapil. Ve 29. minutě střílel domácí Košťálek a Bartošák měl co dělat, aby udržel čisté konto. Ke konci prostřední periody přišla gólová tříminutovka. Nejdříve ve 35. minutě zvýšil Poletín po přihrávce Szturce na rozdíl tří branek. Tento gól zároveň vyhnal Machovského z klece, jeho místo zaujal Sedláček. Ve 37. minutě snížil Jarůšek, kterému se poprvé povedlo překonat jinak skvělého Bartošáka. Za chvíli ale vedli hosté opět o tři góly, jelikož Trška překonal sparťanského náhradníka. Ten tak své čisté konto neudržel dlouho. Do kabin se tak šlo za stavu 1:4.

Ve 42. minutě pálil domácí obránce Blain, trefil ovšem Bartošáka do ramene. Stejně tak si hostující bankář poradil se střelou Bukartse ze 45. minuty. O několik chvil později měli šanci Vítkovičtí, ale Sturczovu ránu zlikvidoval Sedláček. V 50. minutě dostal střelec Kucsera trest na pět minut plus do konce utkání, když loktem sestřelil domácího Piskáčka. Sparťané v tu chvíli již zkoušeli hrát bez brankáře a dokázali si vypracovat šanci, Pechův pokus ale skončil pouze na vyrážečce ostravského brankáře. V 55. minutě Vítkovice definitivně stvrdily svůj postup do čtvrtfinále. Po sparťanské nepovedené rozehrávce neměl Jakub Lev problém dopravit kotouč do opuštěné branky. Hosté tak ovládli čtvrtý zápas výsledkem 1:5 a mohou slavit účast mezi nejlepší osmičkou Extraligy. V dalším kole vyřazovacích bojů navíc narazí na svého největšího rivala z Třince, takže se můžeme těšit na velmi zajímavé zápasy.

Konečný stav série: HC Sparta Praha - Vítkovice Ridera: 1:3

Zobrazeno 995 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. březen 2019 22:14
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste