Vytisknout tuto stránku
po., 18. březen 2019 09:10

Los Angeles Lakers se nadále vzdaluje play-off

LeBron James hřáč LA Lakers LeBron James hřáč LA Lakers Zdroj: Los Angeles Lakers/FB
New York – Hrdinou zápasu mezi týmy z opačného pobřeží USA, a to New York Knicks a Los Angeles Lakers, nebyla největší hvězda LA LeBron James, ale čtyřiadvacetiletý Chorvat Mario Hezonja. Ten svým blokem na LeBrona Jamese jen pár vteřin před koncem zajistil Knicks tu nejtěsnější možnou výhru 124:123.

Los Angeles Lakers znovu zaváhalo a jelikož z posledních pěti zápasů, dokázali hráči LA zvítězit pouze v jediném zápase, kdy porazili Chicago Bulls, kterému se však v této sezóně také nedaří, jejich šance na postup do play-off NBA se nadále zmenšuje. Ke změně nepříznivé formy nepomohlo ani třiatřicet bodů LeBrona Jamese, ke kterým přidal ještě osm asistencí a šest doskoků a v tomto ohledu byl nejlepším hráčem utkání. Naneštěstí pro Lakers nedokázali jeho hráči udržet náskok jedenácti bodů necelou pětiminutovku před koncem zápasu a koncovku ztratili 1:13.

O konečný obrat se pokoušel sám James, avšak nejprve svou střelu minul a následně byla proti obrana Knicks, která patří v letošní sezoně k statisticky nejhorším obranám v NBA. LeBron musel překousnout dva bloky, kdy ho prvně zastavil pivot DeAndre Jordan a konečnou stopku nejen mu, ale i šancím Lakers na obrat vystavil Mario Hezonja, jehož blok z něj okamžitě udělal miláčka domácích Knicks a hrdinu zápasu.

Pro Lakers šlo o další hořkou porážku, která je může stát play-off a sám tahoun LeBron James přiznal, že šance na postup dál jsou mizivé. Knicks tímto vítězstvím ukončili osmizápasovou sérii proher, ale ani oni letos do vyřazovacích částí nepostoupí.

Zobrazeno 1622 krát
Naposledy upraveno: po., 18. březen 2019 12:48
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste