Vytisknout tuto stránku
po., 18. březen 2019 17:28

POZVÁNKA: 35. ročník Prix Bohemia Radio

Vše o festivalu v aplikaci Prix Bohemia Radio Vše o festivalu v aplikaci Prix Bohemia Radio Zdroj: Vladimír Staněk
Každým dnem se blíží duben a s ním i 35. ročník Prix Bohemia Radio neboli festival mezinárodní rozhlasové tvorby, který se bude konat od 1. do 4. dubna 2019 v Olomouci. Pořadatelem je Český rozhlas, který rovněž vyhlašuje soutěž toho nejlepšího z rozhlasové tvorby. Pro 35. ročník festivalu Rozhlas vyhlásil soutěžní kategorie Dokument, Drama, Reportáž a Multimédia.

Hlavním programem budou čtyři dny nabité poslechem toho nejlepšího z rozhlasových dokumentů, dramat a reportáží. Nebudou chybět ani workshopy, debaty, koncerty ani divadelní představení. V pondělí 1. dubna se každý účastník může těšit na zahájení festivalu, který načne koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Vystoupí zde Michaela Nosková, Martin Chodúr, Michaela Gemrotová a další. Slavnostní zahájení proběhne o půl osmé v Moravském divadle v Olomouci. V úterý mohou zájemci navštívit Umělecké centrum UP, kde se povede debata na téma „Kam s nimi? aneb O vulgarismech ve vysílání.“ Nutno podotknout, že tato debata rozhodně není vhodná pro děti a mladistvé. Středu lehce ovládne Radio Wave a čtvrtek bude v duchu multimédií.

Nezapomeňte na akreditaci

Akreditace je důležitá proto, abyste se dostali na veřejné poslechy. Abyste se akreditovali, musíte vyplnit formulář, který najdete prixbohemia.rozhlas.cz. Následně vám na email přijde potvrzenka, kterou donesete do Akreditačního centra, které se nachází v přízemí atria Uměleckého centra Univerzity Palackého. Tam vám předají PBR kartu a budete tak mít vše k tomu, abyste se mohli festivalu zúčastnit.

Hlavním cílem celého festivalu je rozvíjet a sdílet rozhlasovou tvorbu veřejnoprávních médií. Posláním festivalu je také zvýšení kvality rozhlasu a prezentace veřejnoprávních médií jako institucí, které vytvářejí a šíří kulturní hodnoty.

Více na prixbohemia.rozhlas.cz

Zobrazeno 1264 krát
Naposledy upraveno: út., 19. březen 2019 10:16
Vendula Kryštofová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste