Vytisknout tuto stránku
st., 20. březen 2019 15:40

Mike Shinoda předvedl v Praze bezchybnou show

Mike Shinoda ve vyprodaném Foru Karlín Mike Shinoda ve vyprodaném Foru Karlín Zdroj: Instagram Mikea Shinody
Zakladatel legendární skupiny Linkin Park, rapového seskupení Fort Minor, zpěvák a raper, držitel ceny Grammy, producent, skladatel, zkrátka multitalent. To vše je Mike Shinoda. Svou bezchybnou show v beznadějně vyprodaném Foru Karlín v Praze v úterý dokázal všem českým fanouškům, že i jeho sólové turné může levou zadní konkurovat velkolepým koncertům jeho milovaného Linkin Parku.

Před pražským Forem Karlín se začala tvořit nekonečná fronta už asi v jednu odpoledne. Fanoušci trpělivě čekali na svého oblíbence Mikea Shinodu, který se svým prvním sólovým turné Post Traumatic momentálně projíždí celou Evropu. Celý koncert zahajovala Lenny, která měla tu čest vystupovat jako předskokanka. Nutno podotknout, že jak vystoupení české zpěvačky, tak Mikea Shinody začalo přesně na čas.

Dalo by se očekávat, že po předloňském úmrtí frotmana kapely Linkin Park a blízkého přítele Shinody, Chestera Benningtona, bude koncert plný emocí, slz a piety. Ale opak byl pravdou. Celá show místo slz vháněla fanouškům do tváře úsměv. Zazněly jak Shinodovy sólové skladby z alba Post Traumatic, tak písně jeho rapového projeku Fort Minor a samozřejmě i několik klasik kapely Linkin Park. Celou show doprovázela skvělá světelná, ale i zvuková show, technicky bylo vše dokonalé. Shinoda sám sebe nepovažuje za skvělého zpěváka, ale jeho rapové i pěvecké výkony byly fenomenální. Celou dobu vládla pozitivní nálada, Mike na svých koncertech nezapomíná komunikovat s fanoušky. Ke svému hitu Make It Up As I Go si dokonce přizval i svou předskokanku Lenny, což udělá jen málokterá hvězda světového formátu.

Neopomněl zmínit, že k Praze má velmi vřelý vztah, protože kapela zde točila několik klipů. V rámci vzpomínky na svého nejlepšího přítele tak mělo pražské publikum zatím jako jediné v Evropě tu čest zazpívat si s Mikem Shinodou nejznámější hit Linkin Park, Numb, jehož klip se natáčel v Praze a na YouTube už má přes miliardu zhlédnutí. Poté nasledovala emotivní vsuvka v podobě písně In The End, kdy fanoušci zpívali Benningtonovy pasáže.

I když jsou Mikeovy sólové show jistě skromnější než nadupané koncerty kapely Linkin Park, dá se jistě říct, že jim můžou konkurovat. Mike Shinoda zkrátka předvedl, že je pořád ve skvělé formě, rozhodně s hudbou nekončí a také dokazuje, že hudba opravdu umí léčit rány na srdci.

Zobrazeno 1572 krát
Naposledy upraveno: st., 20. březen 2019 16:20
Eliška Jurasová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste