Vytisknout tuto stránku
st., 20. březen 2019 16:02

Třetí Strážce Galaxie natočí přece jen James Gunn

James Gunn James Gunn Zdroj: Wikipedia.org
Hollwood - Fanoušci Marvel universa mají důvod slavit - Disney totiž obnovilo smlouvu s Jamesem Gunnem, který se tak vrací na režisérské křeslo, aby mohl natočit v pořadí již třetí Strážce Galaxie.

Po téměř roce nejistoty si mohou fanoušci konečně oddechnout, jelikož James Gunn se vrací do Marvel studia, odkud byl v červenci minulého roku vyhozen. Režisér, který se proslavil filmy o skupině Strážců Galaxie, do které patří třeba humanoidní strom nebo mluvící mýval, doplatil na své staré tweety. Vtipkoval v nich totiž o sexuálním zneužívání.
Tweety, pocházející z let 2008 až 2011, tehdy zveřejnil server The Dialy Caller, jen pár dnů před slavným Comic-conem v San Diegu, kde měl být Gunn hostem. Jeho účast byla ale po zveřejnění zrušena.
Přesto, že se Gunn veřejně omluvil, vedení Disney se rozhodlo režiséra propustit. Své rozhodnutí zdůvodnili tím, že urážlivé tweety jsou neomluvitelné a neslučitelné s hodnotami studia.

Za režiséra se tehdy krom fanoušků, kteří podepisovali petice a složili se dokonce i na billboard, prostřednictvím kterého žádali Disney o znovuzaměstnání Gunna, postavili i herci ze Strážců Galaxie. Na konci července vydali protagonisté filmů společné prohlášení, podporující režiséra.
Gunn mezi tím přešel ke konkurenčnímu universu DC, pro které začal točit Sebevražedný oddíl, zaměřený na padouchy světa DC. Film, který by měl být rebootemstejnojmenného filmu z roku 2016, by se měl do kin dostat za tři roky.
Znovunavázání spolupráce se prý v Disney plánovalo již delší dobu, oficiálně však bylo zveřejněno až minulý víkend. Na nové Strážce Galaxie si ale budeme muset počkat - prozatím není k dispozici přesné datum. Očekává se ale, že film by měl do kin dorazit v roce 2020.

Zobrazeno 1253 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. březen 2019 13:00
Karolína Marková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste