Vytisknout tuto stránku
st., 20. březen 2019 19:50

Třinec - Vítkovice 3:2. Domácí se museli i přes dominantní výkon strachovat o vysledek

Vítkovický muž zápasu Patrik Bartošák zasahující proti Davidu Ciencialovi Vítkovický muž zápasu Patrik Bartošák zasahující proti Davidu Ciencialovi Zdroj: facebook.com/hcvitkovice
Třinec – V další sérii letošního čtvrtfinále play-off se po osmi letech střetli ve vyřazovacích bojích nesmiřitelní soupeři Třinec a Vítkovice. Na ledě nastoupilo hned deset pamětníků poslední vzájemné série play-off. Jedním z nich byl Petr Vrána, který od zmíněné série změnil dres a nastupuje na straně Třince. Domácí se mohli na konci zápasu radovat z nejen vyprodané domácí haly, ale také z výhry 3:2.

První přerušení v zápase bylo netradiční. Rozhodčí přerušili hru kvůli plastovému spojovníku plexiskla, které muselo být během rozbruslení vyměněno, protože nevydrželo ránu pukem. V 5. minutě zaznamenal Třinec první trefu. Dravecký se prosmýkl kolem obránce Tršky, vypálil na Bartošáka a odražený puk si na brankovišti našel zcela osamocený Adamský a dorazil kotouč mezi nohy vítkovického brankáře. Hned po buly ve středovém kruhu mohl zvýšit z úniku Ondřej Kovařčík, Bartošák ale střelu vykryl.

Vítkovice v první třetině nestíhaly rychle bruslící třinecké. Po střelách Musila a Polanského se Bartošák jen otáčel. V permanenci byl skutečně celou třetinu a zvládl i situaci dva na jednoho v podání exvítkovických Vrány a Svačiny ze 13. minuty. O minutu později pálil opět ze slotu Gernát, ale nedal. Vzápětí si hostující obránce Trška vysloužil dvouminutový trest. Změna skóre se v první třetině už nekonala hlavně díky Bartošákovi, který čelil mnoha vyloženým šancím. Vítkovice se ze soustavného třineckého tlaku dostaly až v posledních dvou minutách, kdy měl práci i Hrubec, a po dobrždění Poletína před domácím gólmanem se poprvé v derby lehce projevily emoce.

Třinecká převaha

Třinec nastoupil do druhého dějství stejně aktivně jako do prvního. Hned po 18 sekundách pálil Gernát. Nejlepší pohyb měla ve druhé části čtvrtá vítkovická řada a ve 23. minutě pálil Zdráhal. Napřed mimo Hrubcovu klec a podruhé už musel střelu krýt. Šance Svačiny, Růžičky, Draveckého a ani Kovařčíka domácí nedokázali zúročit, zatím. Ve 29. minutě měl Vrána zakončovat do prázdné brány, obránce Šidlík ho fauloval a zabránil tak téměř jasnému gólu. Aktivitu Třinec přetavil v gól už po deseti vteřinách od Šidlíkova vyloučení. Růžička střelou ala Alexandr Ovečkin propálil Bartošáka a zvýšil na 2:0. Třinecký apetit se projevil ve 33. minutě, kdy domácí dali další gól, ovšem do špatné sítě. Střelu Tybora vyrazil betonem Hrubec a odražený puk si do vlastní branky srazil Matyáš. Ve 35. minutě domácí špatně střídali a nabídli tak hostům první početní výhodu. S tou si ovšem vůbec nedokázali poradit a v její polovině se provinili stejným porušením pravidel. Vzápětí si šli odpočinout na trestnou lavici Šidlík s Polanským za hrubost a ve zkrácené početní výhodě pro Třinec musel zasahovat Bartošák proti střele Marcinka.

Vítkovice snížily, Třinec ale drama nedovolil

Třinec i nadále pokračoval ve svém souvislém tlaku a Vítkovice vyjížděly dopředu spíše sporadicky. Werek ve 45. minutě sebral kotouč, objel celé útočné pásmo a zakončoval těsně nad. O dvě minuty později se spolu srazily na vítkovické modré čáře Kucsera s Michalem Kovařčíkem. Kovařčík zamířil vrávoravou chůzí do kabiny, ale oba účastníci incidentu nakonec zápas dohráli. V dalším okamžiku zápasu, který se odehrál ve 48. minutě, o sobě dali vědět rozhodčí. Vyloučili v nepřehledné situaci Poletína za hru vysokou holí. Jenže to nebyl on, kdo Rotha do obličeje zasáhl, nýbrž to byl jeden z jeho spoluhráčů. Na tento okamžik by se zapomnělo, kdyby Martin Růžička nevstřelil v oné přesilovce vítězný gól. Vítkovice si také ještě zkusily početní výhodu, jenže jejich počínání v ní bylo tristní. Hosté se přece jen dočkali. Střela Tršky od modré čáry trefila Květoně do bruslí, od nich se odrazila k Tyborovi a ten prostřelil Hrubce mezi nohy a snížil na 2:3. To bylo z pohledu skóre všechno. Nezměnila to ani hra Ridery bez brankáře.

Pokud budou chtít Vítkovičtí zítra potrápit Třinec, budou se muset zlepšit ve všech aspektech hry. Druhý zápas série je naplánovaný opět na 17:00 a diváci, kteří se nedostanou do WERK Areny, si jej mohou vychutnat na O2 TV Sport.

Stav série: HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA 1:0

Zobrazeno 1507 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. březen 2019 20:11
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste