Vytisknout tuto stránku
čt., 21. březen 2019 13:53

Dvacátý březen svědčil emotivním trailerům

Once upon a time in Hollwood - v pořadí jde o devátý snímek legendárního režiséra Once upon a time in Hollwood - v pořadí jde o devátý snímek legendárního režiséra Zdroj: variety.com
Není tajemstvím, že letošní rok přinese popkulturním fanouškům hned několik důvodů k radosti. Krom velkých blockbusterů jako Avengers: Endgame, nebo deváté epizody Star Wars ságy se ovšem v kinech uvede také trojice filmů, jejichž upoutávky dorazily na youtube ve stejný den, 20. března.

Počtvrté do říše hraček

Když v roce 1995 malá animační firma Pixar přišla s prvním celovečerním snímkem natočeném za pomoci počítačové grafiky, nikdo netušil, jaká mánie započne. Právě první Příběh hraček odstartoval celou éru nových pohádkových filmů pro děti i dospělé a letos v létě se vrátí se svým čtvrtým pokračováním. Šerif Woody, Buzz Rakeťák, ale také celá škála nových záhadných postav se představí v příběhu, který se už podle prvních zveřejněných záběrů vynasnaží, aby emocemi vyplněnou laťku třetího dílu překonal. Trailer vypustil oficiální kanál Disney Pixar a po pár hodinách nasbíral 21 milionů shlédnutí. Celkově dvacátý první film z produkce tohoto Oscary ověnčeného studia dorazí do českých kin 8. srpna.

Tenkrát podeváté s Tarantinem

Jde-li považovat nějakého režiséra za modlu dnešní kinematografie je to beze sporu Knoxvillský rodák Quentin Tarantino. Po posledních dvou snímcích z prostředí divokého západu v podobě Nespoutaného Djanga a Osmi hrozných se režisér posunuje do mnohem pozdnějšího období. Konkrétně navštívíme Hollywood na konci divokých sedmdesátých let, scénář se točí okolo slavné kauzy a vraždy herečky Sharon Tate. „Nejkrásnější ženu Hollywoodu“ si zahraje Margot Robbie, vedle ní pak uvidíme také staré Tarantinovy známé, Leonarda di Capria a Brada Bitta. Once upon a time in Hollywood vzbuzuje obrovské očekávání, přesvědčit se do jaké míry je splní, můžou návštěvnici kin na den přesně jako milovníci animáku Toy Story. Teaser trailer si na kanále produkční společnosti Sony prozatím pustilo necelých osm milionů lidí.

Městečko Hawkings tentokrát nenapadnou pouze monstra z jiných světů

Do třetice pak jde o trailer na seriál z dílný streamovací služby Netflix. První dvě řady hororové retro podívané Stranger Things se staly okamžitým hitem a není tak divu, že série třetí dorazí také už letos v létě. Krom nadpřirozených příšer ale tentokrát první upoutávka láká na pořádné puberťácké drama, všechny děti v hlavních rolích rostou jako z vody a scénáristi motivu puberty jistě velmi rádi využijí. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, nebo Gaten Matarazzo jsou už ve světě celebrit známými tvářemi a po úspěchu seriálů se dostávají častěji také k rolím na velkém plátně. Nechybět však budou ani starší tváře v čele s Winonou Ryder, nebo Davidem Harbourem, kterého za měsíc čeká i premiéra nového zpracování Hellboye. Dvanácti miliony shlédnutími se po necelém dni pyšní trailer uveřejněný na YouTube kanále Netflixu. Všechny epizody třetí řady spatří světlo světa 4. července na americký den nezávislosti.

Zobrazeno 1809 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. březen 2019 13:38
Karel Krzyžoszczak

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste