Vytisknout tuto stránku
pá., 22. březen 2019 22:59

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 pp. Hanáci opět udolali Západočechy v prodloužení

Při zápase byl vidět souboj na ledě i v hledišti Při zápase byl vidět souboj na ledě i v hledišti Zdroj: Lukáš Losleben
Olomouc – Dnes se hrál třetí zápas Generali play off hokejové Tipsport extraligy mezi Olomoucí a Plzní. Domácí, psychicky posílení výhrou v posledním zápase na ledě soupeře, byli odhodláni získat tento zápas pro sebe a otočit vývoj série ve svůj prospěch.

Hanáčtí začali vskutku bravurně. Po 51 sekundách utkání překonal hostujícího Frodla bekhendovým blafákem Galvas. V rozmezí od sedmé do deváté minuty měli Plzeňští tři velké šance na vyrovnání, se všemi si ovšem domácí gólman Konrád dokázal poradit. Ve 13. minutě mohl navýšit náskok domácích Dujsík, jeho střela ale prolétla těsně nad plzeňskou brankou.

Olomouc byla v první třetině herně lepší, hosté ovšem dokázali hrozit z individuálních akcí. V jedné z nich se dokázal Indrák kličkou dostat do střelecké pozice, Konráda ovšem nepřekonal. V 17. minutě hráli domácí svoji první přesilovou hru, ve které si vytvořili velký tlak, nicméně branku se jim vsítit nepodařilo. Patnáct vteřin před koncem mohl srovnat Jones, ale jeho dorážka si nenašla cestu do sítě. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Druhá dvacetiminutovka přinesla velmi vyrovnaný hokej plný velkých šancí na obou stranách, nicméně z brankářů se staly nedobytné tvrze. Neujaly se například dvě rány Jonese ihned po začátku či obrovská šance Nahodila na druhé straně, jehož blafák vytáhl Frodl na poslední chvíli betonem.

Na konci prostřední třetiny přišla ovšem plzeňská přesilovka, ve které se dokázaly prosadit oba týmy. Nejdříve v oslabení ujel Irgl, přihrál Strapáčovi a ten dokázal dostat kotouč do hostující branky. Situaci zkoumal videorozhodčí, jelikož současně s gólem byla plzeňská svatyně posunuta. Po konzultaci ukázal rozhodčí na středový kruh, čímž spustil na olomouckém zimním stadionu ohromnou radost. Vzápětí bylo ovšem sníženo. Vojtěch Němec dokázal z mezikruží poslat kotouč do odkryté části Konrádovy branky. Rázem byl stav utkání 2:1 a naděje Plzně mohly dále žít.

Na začátku třetí části měli domácí dvě stoprocentní šance, v první z nich selhal nadvakrát Jergl, vzápětí Skladaný jen těsně minul Nahodilovu přihrávku. Ve 49. minutě měli velkou šanci Nedorost společně se Stachem, Konrád ovšem na poslední chvíli celou situaci zachránil. Skóre se tedy měnilo až v 56. minutě, kdy se po individuální akci dokázal prosadit Indrák. Stav zůstal nerozhodný do konce základní hrací doby, a tak se podruhé v této sérii šlo do prodloužení.

V nastavení měly oba týmy možnost rychle rozhodnout. Indrák ve stoprocentní šanci přestřelil. Pulpán byl poté vyloučen a v nabídnuté přesilovce trefil Jergl spojnici Frodlovy branky. Nicméně poté se stala vcelku zajímavá situace, kdy Plzeňští ve čtyřech dokázali Hanáky zamknout v útočném pásmu, takže to vypadalo, jako by právě oni měli výhodu muže navíc. Velké šance s tím spojené ale nedokázali využít.

V 77. minutě přežila Plzeň klinickou smrt, když na Holcovu střelu zareagoval Frodl na poslední chvíli. Na druhé straně zpacifikoval Konrád puk, který jen tak ležel před brankou a dokázal tím odrazit tlak hostů. Když už se zdálo, že utkání dospěje k nájezdům, rozhodl přesnou ránou k tyči olomoucký Jergl. Kohouti tak dokázali podruhé udolat Plzeň v prodloužení a otočili stav série ve svůj prospěch.

 

Stav série: HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 2:1

Zobrazeno 784 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. březen 2019 23:09
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste