Vytisknout tuto stránku
po., 25. březen 2019 19:48

Vítkovice nepřežily klinickou smrt a sezóna pro ně skončila

Třinečtí hráči slavící gól v síti soupeře Třinečtí hráči slavící gól v síti soupeře Zdroj: facebook.com/hcvitkovice Foto: Petr Kotala
Ostrava – Vítkovice v zápase o bytí a nebytí neuspěly a sezóna jim skončila. V sérii s Třincem nedokázaly vyhrát ani jeden zápas. V semifinále se tak potkají dva zatím suverénní týmy z Brna a Třince.

Domácí před zápasem rozhodně nechtěli dát kůži lacino. Trenér Petr přeházel složení svých formací i obsazení samotných útoků a obran. Jediní, kdo zůstali na svých místech, byli Stránský, Kucsera a Zdráhal, kteří setrvali ve čtvrté formaci. Druhou formaci, ve složení Květoň, Roman a Tybor, přeřadil domácí kouč na pozici první formace. Největší sešup zaznamenali z prvního útoku Lev s Dejem, a to až do třetí útočné řady. Trenér Varaďa neměl po třech vyhraných duelech nejmenší ambici cokoli měnit, a tak Třinec nastoupil v totožné sestavě jako včera.

Jako první lovil ve třetí minutě puk ze své branky Hrubec. Po individuální akci jej prostřelil Stránský. V další minutě dostal pukem do obličeje třinecký Marcinko a odešel na šití. Na ledovou plochu se sice vrátil, ale během druhé třetiny odstoupil pro zranění v dolní části těla. Třinec s odpovědí nečekal dlouho. Růžička prohodil mezi dvěma hráči Vítkovic puk na Svačinu a ten střelou nad beton gólmana srovnal. Třinec šel v 10. minutě do vedení, když nahození Doudery od modré čáry tečoval mimo dosah Bartošáka Vrána. Ve 14. minutě mohli diváci sledovat první bitku série. V přerušené hře se do sebe po zahození rukavic pustili Trška s Polanským. Zápas zakončili férovým plácnutím rukou. Draci svůj náskok a aktivitu proměnili v gól v další přesilové hře. V 16. minutě se k odraženému puku dostal Hrňa a poslal ho do sítě.

Diváci pomohli Vítkovicím snížit

Tři minuty před polovinou zápasu za hlasitého povzbuzování a s notnou dávkou štěstí snížil Schleiss. Jeho motýlek sice skončil na tyči, ovšem odrazem od Hrubcova betonu zakotvil v bráně. V průběhu druhé třetiny si domácí vyzkoušeli dvakrát přesilovku. V té první měl největší šanci Zdráhal, který jen nechal vyniknout Hrubce. Druhou přesilovou hru si Vítkovice přetáhly do poslední části. I hosté mohli být úspěšní po přesilovce ve 32. minutě, jenže jejich slibné pokusy končily na výstroji domácího brankáře.

Ciencialův gól Vítkovice položil

Přesilovou hru přenesenou do třetí třetiny nedokázali domácí využít. Třinec jim však dal další možnost ve 44. minutě, ale opět nedopadla pro domácí úspěšně. Ve 48. minutě si proti pravidlům počínal Schleiss, o 23 vteřin později hákoval Zdráhal a hosté měli možnost zahrát si dlouhou přesilovou hru. Utavená trojice Lev, Dej a Výtisk situaci zvládla, ale po výměně hráčů ještě ve výhodě pět na tři zvýšil Cienciala na 4:2. Od té doby si Třinec hlídal svou hru. Místní aréna ztichla a kotel červenobílých si utvořil domácí atmosféru. Třicet vteřin před koncem jistil výhru 5:2 střelou do prázdné branky Ethan Werek.

Pro Vítkovice tak letošní sezóna skončila. Třinec napodobil Brno a vyřadil soupeře poměrem 4:0 na zápasy. Led v Ostravar Aréně se ale ještě rozpouštět nebude, protože hostí Mistrovství světa v para hokeji.

Stav série: HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec 0:4

Zobrazeno 1091 krát
Naposledy upraveno: po., 25. březen 2019 20:47
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste