Vytisknout tuto stránku
út., 26. březen 2019 19:31

Plzeň udolala Olomouc a v příštím zápase může slavit postup

Kapitán Plzně Milan Gulaš Kapitán Plzně Milan Gulaš Zdroj: hcskoda.cz
Plzeň – Dnes pokračovalo čtvrtfinále play-off hokejové Tipsport extraligy mezi Plzní a Olomoucí. Ve vyrovnané sérii dokázaly oba týmy dvakrát zvítězit. V tomto utkání, jež se hrálo na půdě Západočechů, mohlo jedno z mužstev udělat důležitý krok k postupu do semifinále.

Na první velkou šanci si diváci museli počkat do osmé minuty, měli ji ovšem hosté. Knotek zakončoval přečíslení střelou z mezikruží, jeho ránu vyrazil Frodl jen k Jerglovi, ale kotouč po následné dorážce skončil mimo branku. Ve 12. minutě mohl strhnout vedení na plzeňskou stranu Eberle, ale hostující brankář Konrád proti jeho dlouhé kličce vytasil svůj beton. Domácí útočník chtěl kotouč vrátit do branky s přispěním brusle soupeře, ale ani tato varianta se neosvědčila. O chvíli později hráli Indiáni první přesilovou hru, ve které si vytvořili tlak, z nějž mohl vytěžit úvodní branku Vojtěch Němec, trefil ovšem jen Konrádovu ruku. V 19. minutě zkoušel Galvas překonat Frodla, nicméně plzeňský brankář vytáhl proti jeho pokusu beton a šanci zneškodnil. První třetina tak skončila za bezbrankového stavu.

Ve druhé dvacetiminutovce mohl poprvé změnit skóre Nedorost, ale díky dobře zablokované hokejce nedokázal zakončit do odkryté branky. Další příležitost měli domácí ve 29. minutě, ale backhandový pokus Allena vyrazil hostující brankář, Stach byl poté při dorážce zablokován. Olomouc si následně dokázala vytvořit tlak, při kterém měli největší šance Skladaný a Holec, nicméně ani jedna nevedla ke kýžené brance. Ve 36. minutě měl obrovskou příležitost Kolouch, jeho střelu ovšem Frodl se štěstím vyrazil. Skóre 0:0 tedy platilo i po 40 minutách.

Na začátku poslední periody plzeňská hala poprvé explodovala. Pour tečoval Allenovu přihrávku a rázem bylo skóre 1:0 pro domácí. Ve 47. minutě mohli Kohouti vyrovnat, když při vlastním oslabení ujel Strapáč. Nakonec se ale dokázali obránci Indiánů vrátit a znemožnit olomouckému útočníkovi zakončení. O dvě minuty později vypálil Gulaš, Konrád jeho střelu vyrazil pouze k Nedorostovi, jehož dorážku na poslední chvíli zablokovali hostující hráči. V 53. minutě měla Olomouc velkou možnost srovnat skóre, jelikož ve stejný moment usedli na trestnou lavici hned dva plzeňští hráči. Příležitost ovšem nevyužila, naopak, na konci této přesilové hry fauloval Kolouch a početní převahu měli rázem domácí. V té přidal druhý gól Plzně Allen po přihrávce Kováře. V závěru zkoušela Olomouc odvolat brankáře, ale vytoužený efekt to nepřineslo. Indiáni tak dokázali porazit Kohouty 2:0.

Stav série: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc: 3:2

Zobrazeno 1288 krát
Naposledy upraveno: út., 26. březen 2019 21:13
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste