Vytisknout tuto stránku
pá., 29. březen 2019 04:00

Gonzalo Higuaín končí kvůli kritice od fanoušků v reprezentaci

Gonzalo Higuaín během finále mistrovství světa 2014 Gonzalo Higuaín během finále mistrovství světa 2014 Zdroj: EPA
Buenos Aires – Před letní Copa Americou odchází z reprezentace, která se točí především kolem Lionela Messiho velká osobnost-Gonzalo Higuaín. Nenastoupil již do posledních dvou březnových přátelských zápasů, a to proti Venezuele a Maroku.  Naposledy národnímu týmu pomohl na loňském mistrovství světa v Rusku, kde Argentina vypadla v osmifinále na pozdějších šampionech z Francie. 

Gonzalo Higuaín má na kontě v dresu La Albiceleste (bílo-modrých) přes sedmdesát zápasů a pětatřicet gólů. Hlavním důvodem jeho rozhodnutí, jak vyplývá z vyjádření, je kritika ze strany fanoušků. "Myslím, že je to tak pro mě nejlepší. Můj reprezentační kruh se uzavřel, už to budu sledovat jen z povzdálí, k radosti mnoha lidí. Zlá kritika ubližuje, viděl jsem, jak má rodina trpí, ale já dával reprezentaci vždycky maximum," uvedl útočník londýnské Chelsea. 

 Odchovanec River Plate mohl svou reprezentační kariéru strávit rovněž ve Francii. Jeho otec je původem naturalizovaný Argentinec avšak Gonzalo se narodil ve francouzském Brestu, což zapříčilo, že má rovněž francouzské občanství, to argentiské získal až v roce 2007. Díky baskickému původu jeho otce se jeho kariéra mohla původně ubírat uplně jiným směrem, když se o něj zajímal Athletic Bilbao, klub založený výhradně na hračích s baskickým původem. Přestože nakonec v Bilbau nehrál má za sebou v jednatřiceti letech skvělou kariéru, při které prošel týmy Realu Madrid, Neapole, AC Milán a Juventusu. Nyní je Argentinec na hostování v Chelsea právě z Juventusu. 

 "Lidé si pamatují branky, které jsem nedal, ale ne ty, které jsem dal. Jsem si jistý, že ten gól proti Belgii slavili všichni," poznamenal. Ve čtvrtfinále mistrovství světa 2014, kde Argentina došla až do finále, zajistil vítězství 1:0 proti Belgii. Právě tam se však stal moment, který velice ovlivnil jeho reprezentační kariéru, a který mu fanoušci nemohou odpustit dodnes. V samotném zápase spálil ve dvacáté minutě obrovskou příležitost, když šel sám na brankáře po chybě německého hráče. I díky této situaci, a především díky brance Gőtzeho ze 113. minuty skončil zápas 1:0 a titul skončil v Berlíně.

Zobrazeno 1144 krát
Naposledy upraveno: so., 30. březen 2019 21:50
Adam Talla

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste