Vytisknout tuto stránku
pá., 29. březen 2019 16:43

Preview LaLiga – Real atakuje druhou příčku, třaskavý souboj svede Sevilla s Valencií

Tahákem kola bude souboj mezi Sevillou a Valencií Tahákem kola bude souboj mezi Sevillou a Valencií Zdroj: Oficiální Instagram týmu Sevilla FC
Španělsko - Reprezentační pauza pominula a po týdenní odmlce se opět roztočil kolotoč klubových soutěží. Španělská LaLiga přiklusala se svým devětadvacátým kolem a o fotbalovou zábavu na Pyrenejském poloostrově bude opět postaráno.

Pátek:

Girona vs. Athletic Bilbao – Girona si minulý týden vyšlápla na Leganes, odvezla si tři body a posunula se na 12. příčku. Ovšem doma je to jiná písnička. Ve třech z posledních čtyř domácích zápasů nedokázala skórovat vůbec. I to může hrát do karet Bilbau, které v minulém kole v domácí pevnosti vybojovalo plný počet bodů proti Atléticu Madrid. Momentálně se tým z Bilbaa nachází na devátém místě.

Sobota:

Getafe vs. Leganes – Getafe můžeme směle označit za černého koně soutěže. Svoji výbornou formu má konstantní a neprohrálo již sedm zápasů v řadě. Minulý týden Getafe zvlhl prach a jen remizovalo na hřišti Valencie 0:0. To Leganes se trápí, poslední dva zápasy prohrálo a drží 14. pozici, zatímco Getafe je čtvrté.

Barcelona vs. Espanyol – V tomto zápase se předpokládá jednoznačný zápas ve prospěch katalánského giganta, jenž neprohrál třináct soutěžních utkání za sebou a v předchozím kole smetl Betis 4:1. Espanyol nutně potřebuje sbírat body, aby se definitivně odpoutal od sestupových vod. Los k němu však není v posledních týdnech shovívavý - nejprve Sevilla, teď Barcelona. Espanyolu nezbývá nic jiného, než se o vítězství poprat právě na Camp Nou.

Celta Vigo vs. Villarreal – Tady to bude souboj, který dost napoví o tom, zda se do druhé nejvyšší španělské ligy potopí loď Celty, nebo Villarrealu. Villarreal vyhrál poslední dva zápasy a do sobotního klání půjde jako favorit.

Alaves vs. Atlético Madrid – Po prohře Atletů na hřišti Bilbaa na ně čeká oříšek v podobě skvěle hrajícího Alavesu, který se dokonce chvíli vyhříval na výsluní LaLigy. I přesto, že Alaves hraje doma a v tabulce tyto týmy dělí pár bodů, sázkové kanceláře mají jasno a tipují výhru Atlética Madrid.

Neděle:

Levante vs. Eibar – To, že se výkony Eibaru střídají jak počasí, není žádná novinka. V nedělním utkání proti Leganes, které nedokázalo zvítězit v posledních čtyřech kolech, budou chtít odvézt plný počet bodů.

Vallecano vs. Betis – Trápící se Vallecano bude hostit Betis Sevilla, který inkasoval čtyřgólový příděl od Barcelony. Rayo má hrůzostrašnou bilanci sedmi porážek v řadě, a pokud chce pomýšlet na udržení v soutěží, musí zvítězit.

Sevilla vs. Valencia – Oba týmy nastoupí ve značně okleštěných sestavách, ať už z důvodu zranění, či trestu nebudou hrát velké hvězdy obou týmů. Mezi nimi je například i Tomáš Vaclík. Dokáže Sevilla porazit svého souseda z tabulky?

Valladolid vs. Real Sociedad – Desátý Sociedad zajíždí na šestnáctý Valladolid, tedy situace, kde by měly být karty jasně rozdány, jenže marodka Sociedadu je skoro tak dlouhá jako jejich soupiska, a tak zápas bude velmi otevřený.

Real Madrid vs. Huesca – V tomto zápase se předpokládá tak trošku hra kočky s myší. Madridští si pod vedením „Zizoua“ brousí zuby na Huescu, která se krčí na posledním místě tabulky. Real v případě výhry a zaváhání Atlética půjde na druhé místo.

Zobrazeno 1100 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. březen 2019 19:08
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste