Vytisknout tuto stránku
so., 30. březen 2019 20:44

Indiáni opět zvládli sedmý zápas a postupují do semifinále

Vzájemné loučení obou soupeřů Vzájemné loučení obou soupeřů Zdroj: Lukáš Losleben
Plzeň - Všechno nebo nic. Tak by se dalo charakterizovat dnešní sedmé utkání mezi Plzní a Olomoucí. Vítěz postoupí do semifinále, pro poraženého sezóna skončí. Kohouti dokázali v posledním zápase porazit svého soupeře jednoznačně 4:1 a doufali, že v dnešním měření sil dokáží na tento výkon navázat. Domácí jsou ovšem mistry v rozhodujících duelech - poslední prohráli před 21 lety se Spartou a tuto statistiku chtěli v tomto zápase potvrdit.

Plzeňští se hnali za postupem už od první minuty, kdy vstřelili úvodní gól - Pour dorazil Gulašovu střelu a Home monitoring aréna mohla poprvé euforicky explodovat. V šesté minutě byly oba týmy poslány do tří, přičemž tato situace lépe vyhovovala domácím. Jones našel Gulaše a ten s velkou dávkou štěstí procedil puk za Kondrádova záda - 2:0. Plzeň Olomouc k ničemu nepouštěla, naopak, v 11. minutě přidal třetí branku Kodýtek, čímž vyhnal z hostující svatyně brankáře Konráda, který přepustil své místo náhradníku Lukášovi. 

Do druhé třetiny vstoupili Indiáni stejným náporem, jakým skončili. Ve 24. minutě mohl přidat čtvrtou branku Gulaš, jeho rána ovšem mířila pouze do tyčky Lukášovy branky. Další velkou příležitost měl Kodýtek, ale z úniku svůj druhý gól nepřidal. Z téhož typu šance neuspěl ani o tři minuty později Nedorost. Poté ovšem vyhodil puk mimo hřiště Indrák a jelikož se puk nedotkl plexiskla, musel plzeňský útočník na trestnou lavici. Následnou přesilovou hru dokázali Olomoučtí využít - Nahodil po přihrávce Knotka zavěsil za bezmocného Frodla a oživil tak naděje hostů na případný zvrat. Ve 34. minutě mohl opět navýšit na rozdíl tří branek Straka, hostujícího brankáře ovšem překonat nedokázal. Stav po dvou třetinách byl tedy 3:1.

Ve třetí třetině Plzeň lehce polevila v aktivitě, ale hosté toho nevyužívali. V 52. minutě mohl snížit na rozdíl jediné branky Dujsík, ale Frodl plředvedl velmi dobrý zákrok. Když už se zdálo, že si Plzeň svůj dvoubrankový náskok uhlídá, vypálil Švrček z vlastní modré čáry. Kotouč po jeho ráně poskočil před domácím gólmanem a k překvapení všech přihlížejících skončil za jeho zády. Rázem tedy bylo na světě drama. Olomouc zkoušela odvolat brankáře, ale ani tento risk nakonec nepřinesl ovoce. Plzeň tak opět zvládla sedmý zápas a po vítězství 3:2 postupuje do semifinále.

Konečný stav série: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 4:3 

Zobrazeno 1556 krát
Naposledy upraveno: ne., 31. březen 2019 00:49
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste