Vytisknout tuto stránku
ne., 7. duben 2019 22:31

Souhrn LaLigy: Souboj titánů mezi Barcelonou a Atlétikem ovládli Katalánci, Real si poradil s Eibarem a překvapivou výhru slaví Rayo

Karim Benzema režíroval výhru Realu dvěma góly Karim Benzema režíroval výhru Realu dvěma góly Zdroj: Oficiální Instagram Realu Madrid
Španělsko –  Konec víkendu s sebou přináší nejen myšlenky na nadcházející pracovní týden, ale rovněž výsledky španělské nejvyšší soutěže. LaLiga pokračovala 31. kolem a tentokrát bylo největším lákadlem klání mezi první Barcelonou a druhým Atlétikem Madrid. 

Sobota:

Girona vs. Espanyol – Úvodní zápas 31. kola obstaral souboj vyrovnaných soupeřů Girony a katalánského Espanyolu. Utkání dvou sousedů z tabulky rozhodl až nešťastný vlastní gól z 89. minuty. Girona doma podlehla Espanyolu 1:2.

Real Madrid vs. Eibar – Na stadionu Santiaga Bernábeua byly papírové předpoklady jednoznačně nakloněny domácím Los Blancos, ale průběh zápasu tomu moc nenapovídal. Ve 39. minutě poslal hosty do vedení Cardona. Bílý balet dokázal utkání otočit, když se dvakrát trefil Benzema. Z trávníku se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Rayo Vallecano vs. Valencia – O tom, že Rayo to se záchranou v LaLize myslí vážně, se fotbalová veřejnost přesvědčila v sobotu, kdy do Vallecana přijela favorizovaná Valencie, která v předchozím kole zdolala Sevillu. Hosté začali lépe a vytvořili si tlak, který vyústil v pokutový kop. Dani Parejo, hrdina zápasu se Sevillou, však penaltu neproměnil, což vlilo krev do žil domácím. Ve 32. minutě otevřel gólový účet nejlepší střelec domácích Raul de Thomas. Stejný muž se trefil i ve druhém poločase a zajistil tak svému týmu veledůležité tři body.

Barcelona vs. Atlétiko Madrid – Bezesporu šlágr kola nabídl katalánský svatostánek Camp Nou. Klíčový moment zápasu nastal ve 28. minutě, kdy se nechal vyloučit Diego Costa a Barcelona měla před sebou šedesátiminutovou přesilovku. Třaskavý souboj první Barcelony s dotírajícím Atlétikem Madrid zvládla lépe Barcelona a po trefách Suaréze a Messiho zvítězila 2:0. Zvýšila tak svůj náskok na čele na 11 bodů.

Neděle:

Alaves vs. Leganes – Alaves se nemohl pyšnit bůhví jakou formou, čemuž odpovídalo utkání proti Leganes. Hned v úvodu se domácí dostali do vedení a do poločasu už toho více k vidění nebylo. Alaves držel nejtěsnější možnou výhru až do 93. minuty, kdy se prosadil Silva a utkání tak skončilo 1:1.

Getafe vs. Athletic Bilbao – Překvapení sezony Getafe drží čtvrtou příčku s desetibodovou ztrátou na třetí Real Madrid. Jeho výsledky z posledních zápasů jsou nevalné a domácí si chtěli napravit reputaci v zápase s Bilbaem. To, že Getafe vyhrává v naprosté většině rozdílem jedné branky, se potvrdilo a i v nelehkém mači proti Bilbau dokázali domácí vsítit pouhý gól, jenž však na výhru stačil. Zápas skončil výsledkem 1:0.

Valladolid vs. Sevilla – Sevilla v zápase proti Valladolidu potvrdila roli favorita a po gólech Mesy a Haddadiho zvítězila 2:0.

Celta Vigo vs. Real Sociedad – Celta Vigo, namočené do sestupové loterie, věděla, že doma musí proti papírově silnějšímu soupeři bodovat. Úvodní góly na obou stranách padly po penaltách. Neukázněný Willian José inkasoval v 58. minutě červenou kartu a Sociedad šel do deseti. Oslabené mužstvo v závěru dvakrát inkasovalo a prohrálo 1:3.

Levante vs. Huesca – V tomto zápase se neočekával žádný oku lahodící fotbal. Zvláště když vezmeme v potaz, že ani jeden z týmů nevyhrál žádný z posledních pěti zápasů. A ani tentokrát si tyto celky nezlepšily statistiky, zápas skončil očekávanou remízou 2:2.

Betis vs. Villarreal – Villarreal dokázal v minulém kole vstřelit Barceloně 4 góly, a tak se čekalo, jaký výkon předvede u svého papírově silnějšího soupeře z Betisu. Za 45 minut padlo po gólu na každé straně, v druhé půli vstřelil domácí Lo Celso vítězný gól. Betis porazil hostující celek 2:1.

 

Zobrazeno 939 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. duben 2019 23:27
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste