Vytisknout tuto stránku
po., 8. duben 2019 19:47

Oceláři díky skvělé druhé třetině srovnali sérii s Plzní

Brankář Třince Šimon Hrubec Brankář Třince Šimon Hrubec Zdroj: hcskoda.cz
Plzeň – Semifinále play-off hokejové Tipsport extraligy pokračovalo dnešním čtvrtým zápasem mezi Plzní a Třincem. Domácí, za které po zranění nastoupil nejúspěšnější hráč vyřazovací části, Ondřej Kratěna, chtěli v Home Monitoring Aréně vybojovat matchball. Přáním hostů bylo naopak vrátit sérii do Slezska za vyrovnaného stavu.

Třinec působil v první třetině aktivnějším dojmem a vypracoval si více vyložených šancí, nicméně plzeňskou svatyni dobýt nedokázal, a to hlavně díky domácímu brankáři Frodlovi. Ten zlikvidoval dvě velké příležitosti v hostující přesilovce - nejdříve dokázal zachytit lapačkou střelu kanonýra Růžicky, poté se přesunul proti Vránovi a vyrazil jeho střelu z první.

V další početní výhodě mohl poslat hosty do vedení Hrňa, ale v klíčové chvíli zlomil hůl. Vzápětí udělal třinecký gólman Hrubec velkou chybu v rozehrávce, čehož mohl využít Straka, nicméně v rozhodujícím momentu kotouč špatně zpracoval. Po dvaceti minutách tedy panovalo bezbrankové skóre.

Druhá perioda byla na branky podstatně bohatší. Nejprve poslal Indiány do vedení proměněnou přesilovkou Pulpán. Oceláři ovšem dokázali v 26. minutě během devíti sekund vsítit dva góly. Nejdříve se prosadil Chmielewski, hned nato Werek. Následně hrál Třinec přesilovou hru, v níž zvýšil na dvoubrankový rozdíl Hrňa, který se ocitl před Frodlem úplně sám.

Ihned po třetím gólu dostali výhodu muže navíc také Plzeňští. V ní doklepl Němec střelu Jonese za Hrubcova záda a vrátil domácím naději. O další dvě minuty později se ovšem opět prosadil Werek. Frodl sice měl kotouč pod svými betony, ale nevědomky ho svým pohybem pro třineckého útočníka uvolnil. Po druhé dvacetiminutovce odcházeli hráči do kabin za stavu 2:4.

Během poslední třetiny dokázala Plzeň stáhnout náskok Třince na jediný gól. Pour zakončil akci elitní formace domácích a dostal je znovu do utkání. Hosté se poté stáhli a umožnili Škodě mohutný nápor. Během něj si vypracovali několik vyložených šancí, ale červená zeď, postavená z třineckých hráčů, byla nad jejich síly. Oceláři tak dokázali vybojovat těsný výsledek 3:4, což znamená, že série před pátým zápasem začíná prakticky od nuly.

Stav série: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:2

Zobrazeno 1623 krát
Naposledy upraveno: po., 8. duben 2019 23:21
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste