Vytisknout tuto stránku
út., 9. duben 2019 17:23

Večeře v Entrée jako nezapomenutelný zážitek

Prostory restaurace Prostory restaurace Zdroj: Aneta Macolová
“Pro jedinečného hosta jedinečnou nabídku,” zní poselství olomoucké restaurace Entrée, která je v poslední době čím dál populárnější. Svou zásluhu na tom má jistě šéfkuchař Přemek Forejt a jeho účast v televizním pořadu, ale i fakt, že večeře v této restauraci je neskutečný zážitek. Kombinuje se zde energie a nadšení mladých lidí s vysokou gastronomií. Vítejte v Entrée. Nebudete chtít odejít a naopak budete toužit po tom, aby si vaše chuťové pohárky uchovaly dokonale sladěné chutě napořád.  

Entrée je velice osobitá restaurace, která vás zasáhne svým unikátním konceptem inspirovaným přírodou. Zavede vás do světa divadla, ale i rostlin a nerostů. Dominantou restaurace je otevřená kuchyň a všudypřítomná zeleň v podobě živých rostlin. Přírodou je inspirované i samotné menu sestavené Přemkem Forejtem, šéfkuchařem restaurace, a jeho špičkovým týmem kuchařů. Menu se skládá ze zahrady, což jsou bezmasá jídla, z vody, kterou tvoří ryby, z pevniny, kam patří maso a z nebe, kde hosté najdou dezerty. Jednotlivé chody se střídají podle sezóny.

Ačkoli se Entrée řadí mezi luxusní restaurace, její hlavní dominantou je fantastická a uvolněná atmosféra. Nemusíte se bát, když nevíte, který příbor na co použít a také do restaurace nemusíte přijít ve večerní róbě. Samotná obsluha vás obsluhuje v legendárních teniskách značky Prestige a v kuchyni vaří tým kuchařů v kšiltovce otočené dozadu. I přesto je servis profesionální a posílí váš pocit, že jste se ocitli na vyjímečném místě. Mladí lidé a jejich energie celou atmosféru a zážitek z restaurace umocňují.

Entrée bych přirovnala k divadlu, dodá vám komplexní zážitek. Každé jídlo zde má určitou myšlenku a je za ním příběh. Neobvyklé chuťové kombinace vaše chuťové pohárky povznesou do výšin, prezentace jednotlivých jídel vám příběh odkryje a dodá jim přidanou hodnotu. Navíc můžete celý proces jeho vzniku sledovat, díky otevřenému prostoru hosté vidí kuchařům přímo pod ruce.

Šéfkuchař Entrée Přemek Forejt pochází z Brna a má za sebou velmi bohatou gastronomickou minulost. V dětství chtěl být hercem, nakonec se stal kuchařem a teď vede špičkovou restauraci v budově bývalého divadla, v Entrée. Učil se od těch nejlepších a tři roky pracoval v michelinském podniku L'Autre Pied v Londýně.

Do restaurace můžete na oběd nebo na večeři, nezapomeňte si však udělat rezervaci s dostatečným předstihem, tato restaurace je opravdu žádaná. Za gastronomickým zážitkem zde jezdí hosté z celé republiky.

Zobrazeno 1928 krát
Naposledy upraveno: so., 13. duben 2019 20:58
Aneta Macolová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste