Vytisknout tuto stránku
út., 9. duben 2019 17:53

POZVÁNKA: Hrad Svojanov přivítá jaro ve velkém stylu

Hrad Svojanov Hrad Svojanov Zdroj: flickr.com
Svitavy - Hrad Svojanov ve Svitavách bude o Velikonocích vítat jaro. V sobotu a neděli 20. až 21. dubna na hlavním nádvoří představí vystupující v dobových kostýmech tradiční jarní zvyky, obyčeje a mnoho dalšího. Organizátoři připravili bohatý program, ve kterém si každý něco vybere. Nejrůznější vystoupení proběhnou od devíti do 17 hodin.

Kejklíř Jonáš bude ukazovat své triky, fanoušci bojové tematiky ocení ukázku palných i chladných zbraní. Na hlavním nádvoří se o zábavu postarají tanečnice z letohradského spolku Honorata a bubeníci z Mortem z Ústí nad Orlicí. Dále organizátoři návštěvníkům poodhalí starodávné zvyky a obyčeje. Proběhne také jarmark, kde řemeslníci budou předvádět svou práci a prodávat hotové výrobky. Program bude jak zábavného, tak vzdělávacího charakteru. I děti si přijdou na své v dílničkách.

Kromě speciálního programu budou probíhat i prohlídky hradu. Ten na místě stojí již od roku 1224. "Patří k nejoblíbenějším památkám v Pardubickém kraji. V roce 2018 hrad navšívilo 60 004 turistů," říká tisková mluvčí hradu Svojanov Květa Korbářová. Nedávno se v dámských pokojích a na schodišti rekonstruovaly nástěnné a nástropní malby.

Po vyčerpávajícím programu mohou návštěvníci doplnit síly v hradní restauraci, kde se budou podávat mimo jiné i tradiční velikonoční pokrmy.

Zobrazeno 1136 krát
Naposledy upraveno: út., 9. duben 2019 22:39
Barbora Slezáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste