Vytisknout tuto stránku
út., 9. duben 2019 23:17

Pět důvodů, proč Manchester City úvodní utkání LM proti Tottehamu nezvládl

Choreo na novém stadionu Spurs. Choreo na novém stadionu Spurs. Zdroj: twitter.com/spursofficial
Jeden z favoritů letošní Ligy Mistrů překvapivě klopýtnul hned na úvod čtvrtfinále své cesty k vysněné trofeji. Na Tottenham Hotspur Stadium podlehl po gólu Sona domácím 0:1. Tady je souhrn několika zásadních momentů, které utkání značně ovlivnily.

 

1. Mahrez není Sané

 Zkušený devětadvacetiletý Alžířan si zahrál čtvrtfinále play-off Ligy Mistrů vůbec poprvé v kariéře. A přesto, že proti Spurs v osmi utkáních, hraných převážně za Leicester, dokázal vstřelit čtyři branky a na tři nahrát, k dnešnímu utkání přistupoval k soupeři s až zbytečným respektem. Přes světlé momenty byl jeho výkon zklamáním.

2. Agüerova penalta

 Minuta třináctá. Ruka ve vápně. Agüero. Nádech. Fanoušci Cityzens s tepovou frekvencí blížící se infarktu. Místo kýženého oddechu ale přichází zmar z rukou golmana Tottenhamu Huga Llorise. Jak se říká „penaltu nelze chytit, jen špatně kopnout“ a argentinský ostrostřelec hájící barvy Manchesteru City to dobře ví. Zároveň chycená penalta mohla hrát v sebevědomí Huga Llorise velkou úlohu, čisté konto vychytal s přehledem.

3. My jsme tu doma

O tom, že Spurs bude v domácím prostředí hnát dopředu plný stadion, nebylo pochyb už před utkáním, nicméně faktor „nový stadion“ mohl i zkušené severolondýnské hráče zahřát u srdíčka. Po více než ročním azylu ve Wembley je přivítalo i fantastické choreo a skvělou atmosféru podtrhoval i od úvodních minut lepší výkon domácích.

4. Pozdní střídání

Dlouhých sedmdesát minut trvalo Pepu Guardiolovi než poslal na trávník čerstvou krev, i přesto, že Cityzens zdaleka soupeře neválcovali a nadprůměrný výkon Raheema Sterlinga byl jen chabou náplastí. K střídání nesáhl zkušený kouč ani po prvním inkasovaném gólů a Sané s De Bruynem se ocitli na trávníku až minutu před koncem řádné hrací doby. Přesto v nastavení skvěle hrající Sané ukázal, že Mahrez měl odejít ze hřiště mnohem dříve.

5. Zranění Harryho Kanea

Po souboji s Fabianem Delphem odkulhal za pomoci dvou zdravotníků ze hřiště tottenhamský kanonýr Harry Kane. Delph nešťastně došlápl na kotník kapitána anglické reprezentace a ten už do utkání nezasáhl. Vzhledem k letošní měsíční absenci z důvodu poranění kotníku, může to, zda čtvrtý nejlepší střelec Premier League zasáhne do odvety nebo ne, být stěžejním faktorem zápasu hraného za dva týdny.

Zobrazeno 1147 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2019 10:01
Tobiáš Czekaj

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste