Vytisknout tuto stránku
út., 9. duben 2019 23:56

Liga Mistrů: Tottenham zdolal Manchester City gólem Sona, Agüero nedal penaltu

Radost fotbalistů Tottenhamu po brance Son Heung-Min Radost fotbalistů Tottenhamu po brance Son Heung-Min Zdroj: https://twitter.com/spursofficial
Londýn – V úvodním čtvrtfinále letošního ročníku Champions League se střetla dvě mužstva z kolébky tohoto sportu. Hosty mohl poslat do vedení Agüero, ale pokutový kop po ruce Rose neproměnil. Ve druhém poločase rozhodl Son. Gól ještě přezkoumával videorozhodčí.

Ve svém druhém zápase na novém stadionu přivítali Kohouti hráče Manchesteru City. Za hosty začali jen na lavičce Kompany, Sané a De Bruyne. Již v první minutě vyslal první zajímavou střelu David Silva. V osmé minutě zajímavě střílel z voleje domácí záložník Alli. Jinak ovšem byli na balonu spíše „Citizens“, díky čemuž vznikla i první gólová situace. Ve dvanácté minutě srazil Danny Rose střelu Raheema Sterlinga a sudímu Kuipersovi nezbylo nic jiného než nařídit penaltu. K té se postavil Sergio Agüero, vystřelil k pravé tyči, ale Lloris vystihl stranu a penaltu lapil.

V 15. minutě zkoušel získat stejnou výhodu domácí Kane, rozhodčího naštěstí nenachytal a ten nechal správně hru pokračovat i přes ohlušující pískot diváků. Jeho rozhodnutí navíc posvětil videoasistent. Iniciativu však po této situaci převzali právě Pocchettinovi svěřenci. Ve 25. minutě utekl po levé straně Alli, chtěl si obhodit Mahreze, ale ten ho fauloval. Nicméně Kuipers ponechal výhodu, ve které se k zakončení z prostoru penaltového puntíku dostal ostrostřelec Kane, Ederson ovšem dokázal zasáhnout. I nadále se hrál útočný fotbal, ale zbytek první poloviny větší šanci už nenabídl.

Son vstřelil i druhý gól na zrekonstruovaném White Hart Lane

Po návratu na hrací plochu mohl po dlouhém sprintu Agüera a jeho přesném pasu skórovat Sterling, opět se však předvedl Lloris. V 52. minutě se nepříjemně srazili Otamendi s Edersonem. Druhý jmenovaný si u toho nešťastně narazil pravý bok a dokonce lehce pokulhával, utkání nicméně zvládl dohrát. To se bohužel nepoštěstilo Harrymu Kaneovi, který odkulhal do šatny po střetu s Fabianem Delphem v 56. minutě. Nahradil ho Lucas Moura, na hrot se přesunul Son, přičemž nově složený útok ihned po střídání přimkl hráče City k vlastní šestnáctce. Ohrožení branky z toho ale nevyplynulo.

Aktivitu postupně začali přebírat pro změnu „Citizens“, a tak se ke střelám z nebezpečné vzdálenosti dostali postupně Fabian Delph, Gabriel Jesus a David Silva. První dva jmenovaní vůbec netrefili prostor mezi třemi tyčemi a pokus španělského reprezentanta srazil obránce. V 77. minutě to vypadalo na další zranění na domácí straně, nicméně Son se dokázal vrátit do hry a hned vstřelil gól, již druhý v novém stánku. Dokázal totiž udržet na hrací ploše centr Eriksena, který ještě hraničil s offsidem, obešel Delpha a prostřelil Edersona. Oba sporné momenty ještě konzultoval Kuipers s VAR.

Hosté se snažili o vyrovnání, avšak snahu otupila domácí koordinovaná obrana a možná i divák, který vběhl na hrací plochu. Guardiola překvapivě nasadil do hry Saného s De Bruynem až v úplném závěru. I přesto tito hráči vymysleli akci, po které střílel právě německý mladík, ale nepřesně. Ten pak ještě vybojoval zajímavou standardní situaci na levé straně, ovšem po centru De Bruyna míč vyboxoval Lloris a domácí si tak povezou do odvety jednobrankový náskok.

Zobrazeno 1306 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2019 00:42
Jakub Mikoláš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste