Vytisknout tuto stránku
čt., 11. duben 2019 23:37

Módní svět se nemůže dočkat. Met Gala 2019 se blíží

Blake Lively na loňském Met Gala Blake Lively na loňském Met Gala Zdroj: Instagram Blake Lively
To, co jsou ve světě filmu Oscaři, je ve světě módy Met Gala. Logicky se tedy této události říká "Módní Oscaři”. Největší módní událost letos připadla na datum 6. května. To znamená, že se kvapem blíží a fanoušci módy už se nemohou dočkat.

Met Gala, formálním názvem Costume Institute Gala, známý také jako Met Ball, je vlastně nejsledovanější a největší módní událost roku. Jedná se o charitativní ples pořádaný magazínem Vogue a jeho šéfredaktorkou Annou Wintour. Zakladatelkou Met Gala je však Eleanor Lambert. Letos se akce bude konat už po jednasedmdesáté. Každoročně se koná v Metropolitním muzeu v New Yorku a mezi hosty jsou ty největší hvězdy ať už ze světa showbussinessu nebo ze světa módy.

Met Gala je známý tím, že hosté se musí striktně držet dress codu, kterým je každý rok se měnící téma. Toto téma vždy koresponduje s právě probíhající jarní výstavou v Metropolitním muzeu. Loňským tématem bylo Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, takže po červeném koberci se to hemžilo róbami s náboženskými až renesančními motivy. Letošní téma je Camp: Notes on Fashion. Téma vychází z esejí Susan Sontag Notes on Camp, které je synonymum pro avantgardní teatrální estetiku, která se v módě projevuje zářivými barvami a složitými vzory.

Letos se tento módní event bude konat první květnové pondělí a opět se očekává, že strhne velkou pozornost. Mezi hosty je například Lady Gaga, Bradley Cooper, Serena Williams, Lupita Nyong’o a mnoho dalších hvězd. Na seznamu hostů jsou ale také módní návrháři jako Tom Ford, Donatella Versace, Miuccia Prada a další. Lady Gaga, Serena Williams, Harry Styles a kreativní ředitel značky Gucci Alessandro Michele se letos ujmou rolí moderátorů akce. A právě modely značky Gucci lze na červeném koberci očekávat v hojném počtu. Poslední kolekce této značky totiž významně koresponuje se zadaným tématem. Už teď je tedy jisté, že letošní Met Gala bude opět velmi originální a extravagantní.

Zobrazeno 1480 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. duben 2019 16:47
Eliška Jurasová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste