Vytisknout tuto stránku
ne., 14. duben 2019 17:29

Tampu Bay čeká těžká zkouška. Kučerov dostal stopku na jeden zápas a start Hedmana je nejistý

Nikita Kučerov Nikita Kučerov Zdroj: nhl.com
Tampa/Columbus- Vítězný tým základní části se v play off s Columbusem trápí. Bolts prohráli s Blue Jackets i ve druhém utkání a přichází další komplikace. Útočník Tampy Nikita Kučerov dostal jednozápasový distanc po zákroku na Markuse Nutivaaru. V neposlední řadě visí otazník nad startem obránce Victora Hedmana, který neabsolvoval sobotní trénink.

Tampa Bay Lightning v duelu proti Columbusu rozhodně nepředvádí to, co od ní všichni očekávali. V prvním zápase sice Bolts vedli 3:0, ale nakonec zápas ztratili a Blue Jackets tak mohli slavit výhru 4:3. Ve druhém zápase od začátku dominoval Columbus a připsal si výhru 5:1.

Největšího favorita na zisk Stanley Cupu čeká nelehký úkol. Ve třetím zápase play off se bude muset obejít bez svého klíčového útočníka Nikity Kučerova. Kučerov obdržel od disciplinární komise NHL dodatečný trest za zákrok na obránce Columbusu Markuse Nutivaaru, kterého nejprve podrazil a poté jej klečícího tvrdě narazil na mantinel. Za tento faul byl v zápase vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Klíčový třetí zápas se odehraje v neděli 14. dubna (pondělí 15. dubna 1:00 SELČ) v Nationwide Areně v Columbusu. Blue Jackets budou mít výhodu domácího prostředí a mohou navýšit svůj náskok v sérii na 3:0 na zápasy. Bolts čeká náročný zápas, ve kterém se budou muset obejít bez Kučerova. Tampě by navíc mohl chybět i obránce Victor Hedman, jenž se neobjevil na sobotním tréninku.

„Kučerova s jeho schopnostmi prostě nejde nahradit,“ říká obránce Tampy Ryan McDonagh. „Takže se musíme všichni sjednotit a zabojovat o to.“

Zobrazeno 1027 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. duben 2019 20:00
Petra Čiklová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste